Melker Sörensen

Melker Sörensen är född och uppvuxen i Malmö. Han är utbildad vid Musikteaterskolan i Bjärnum och vid yrkeslinjen för musikalartister på Balettakademien i Göteborg.

Som 13-åring fick Melker en av huvudrollerna i Malmö Operas uppsättning av operan Brundibár. Efter det följde ett flertal produktioner på samma scen, bland andra One Touch of Venus, Vargen kommer, Barberaren i Sevilla, Läderlappen och Mikael Wiehes Dåliga mänskor. Melker spelade rollen som Johan vid urpremiären av Kristina från Duvemåla.

Melker har också medverkat i föreställningar som A Chorus Line, Guys and Dolls och Carmen, samt spelat roller som Petrus i Jesus Christ Superstar, Alfred i Emil i Lönneberga och Lill-Klippen i Ronja Rövardotter. Han spelade titelrollen vid urpremiären av Dreamworks The Prince of Egypt på Lunds Stadsteater. I Norge och England har han spelat i musikalerna Les Misérables, Jack and the Beanstalk, Chess, Annie, Alvaro's Balcony, Oliver! och senast Miss Saigon.

Mer nyligen har Melker spelat Tonårsängeln i Grease och Perchik i Spelman på taket. Melker har också uppträtt i Köpenhamns konserthus tillsammans med den amerikanske kompositören och textförfattaren Jason Robert Brown.

På Wermland Opera har Melker tidigare spelat rollen som Georg och hoppat in i huvudrollen som Melchior i Spring Awakening. Under 2012 har Melker spelat Doktorn i Next to Normal på Wermland Operas Lilla scen. Just nu är han aktuell i Wermland Operas julturné som inleds 23 november i Kärrbackstrand och avslutas 19 december i Arvika.