Johan Schinkler

Johan Schinkler är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och har sedan dess etablerat sig som en av de mest eftertraktade basarna i Sverige.

På GöteborgsOperan har Johan gestaltat titelrollen i Riddar Blåskäggs borg av Bartók och Daland i Den flygande holländaren av Wagner. På Folkoperan har han sjungit flera Mozartroller såsom Leporello i Peter Stormares uppsättning av Don Giovanni, Figaro i Figaros bröllop, Don Alfonso i Cosí fan tutte samt Raimondo i Lucia di Lammermoor av Donizetti. Hösten 2006 sjöng han rollen som Masetto i David Radoks version av Don Giovanni på GöteborgsOperan.

Våren 2007 gästade Johan Wermland Opera för första gången då han sjöng Gurnemanz i Parsifal, sommaren därefter gestaltade han Kommendören i Don Giovanni på Ulriksdals Slottsteater Confidencen i samarbete med Folkoperan. Hösten 2007 sjöng Johan Arthur i Peter Maxwell-Davies The Lighthouse i regi av Mira Bartov och återkom till Folkoperan som Kaspar i Linus Fellboms uppsättning av Friskytten.

Johan sjöng under hösten 2008 rollen som Colline i Wermland Operas uppmärksammade uppsättning av La Bohème i regi av Peter Konwitschny, och medverkade även senare under våren 2009 i Göteborgsoperans La Bohème i samma roll.

Engagemang under 2009 och våren 2010 innefattade Colline i La Bohème, Pogner i Mästersångarna samt Jovellanos i Daniel Börtz Goya samt Mozarts requiem. På Wermland Opera sjöng Johan Sparafucile i Rigoletto våren 2010 och under hösten 2010 sjöng han Mefistofeles i Folkoperans uppsättning av Faust.

2011 gjorde han Hagen i Wagners Nibelungens Ring på Wermland Opera och våren 2012 är han aktuell som Petrus i Johannespassionen.