Fredrik Helgesson

Fredrik Helgesson är utbildad på Ingesunds folkhögskola på musiklinjen och därefter på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Efter flera år på Musikhögskolan flyttade Fredrik till Ungern för att studera ”Bel canto”.

Han har medverkat i Wermland Operas kör i uppsättningarna Nabucco av Verdi, Lady McBeth från Mtsensk av Shostakovich samt Parsifal och Ragnarök av Wagner. 2012 medverkade han i två Verdioperor i konsertform på Wermland Operas Stora scen. Först ut var Verdis La forza del destino (Ödets makt), därefter I Masnadieri i rollen som Francesco.

Åren 2013–2018 var Fredrik fast anställd i GöteborgsOperans Kör med flera solistiska uppdrag. Ett par i urval är rollen som Alidoro i Rossinis Askungen samt rollen som Yakuside i Madam Butterfly av Puccini. Han har även haft uppdrag som solist i olika sakrala verk samt romanskonserter på GöteborgsOperan och annorstädes.

Vid sidan av sitt uppdrag som sångare är Fredrik socionom och socialpedagog. Hösten 2021 är han återigen aktuell på Wermland Operas Stora scen, nu i ensemblen i Pajazzo samt i rollen som Simone i Gianni Schicchi.