Charlotta Larsson

Charlotta Larsson är en av Sveriges mest framträdande lírico spinto-sopraner och har under sin karriär framträtt vid alla ledande scener i Skandinavien såsom Kungliga Operan, GöteborgsOperan, Malmö Opera, Det Kongelige Teater och Den Norske Opera. Rollen som Katerina i The Greek Passion är hennes första på Wermland Opera.

Vid sin professionella debut som Liù i Puccinis opera Turandot på Folkoperan i Stockholm etablerade hon sig omgående som en unik talang och hon gick snabbt vidare i karriären med roller som Pamina i Trollflöjten, Donna Anna i Don Giovanni, Ilia i Idomeneo samt titelrollerna i Rusalka och Syster Angelica – alla på ledande skandinaviska operahus.

 Karriären fortsatte med roller ur den italienska repertoaren såsom Mimí i La Bohème, Violetta i La Traviata, Desdemona i Otello, Giorgetta i Il Tabarro samt titelrollerna Aida och Madama Butterfly. Bland övriga viktiga roller i Charlottas repertoar kan man nämna Tatiana i Eugen Onegin, Michaëla i Carmen, Grevinnan Almaviva i Figaros Bröllop, Madeleine i Capriccio av Strauss , Fältmarsalkinnan i Rosenkvaljeren, Desdemona i Otello,  Amelia i Maskeradbalen samt titelrollen Vanessa i Samuel Barbers opera. Hon sjöng Blanche i den nyskrivna operan Blanche och Marie.

 Charlotta Larsson har tilldelats medaljen Litteris et Artibus för framstående konstnärliga insatser som operasångerska.

Tidigare på Wermland Opera