Bo Ericsson

Bo Ericsson är utbildad kyrkomusiker vid Stockholms musikhögskola samt därefter utbildad till repetitör vid Operahögskolan i Stockholm.

 

 

1991 fick han anställning som repetitör på Malmö Opera och dessutom som kormästare när Kristina från Duvemåla repeterades på samma opera. Därefter jobbade han som biträdande kormästare på Kungliga Operan och var kormästare, repetitör och föreställningsdirigent för Kristina från Duvemåla på Cirkus i Stockholm.

 

Från år 2000 till 2007 var han återigen anställd vid Malmö Opera, som kormästare, vilket följdes av en anställning på GöteborgsOperan med samma tjänst mellan 2008 och 2015. Han har också varit kapellmästare och musikaliskt ansvarig för Tolvskillingsoperan på Stockholms Stadsteater.

 

2014 arbetade Bo för första gången på Wermland Opera som kormästare för Trilogin och därefter blev han återigen engagerad som kormästare och föreställningsdirigent för Kristina från Duvemåla i den senaste uppsättningen på Cirkus. De senaste produktionerna han jobbat med är som kormästare för Thomas opera Hamlet på Göteborgsoperan samt som repetitör för Viktor Ullmans opera Döden säger nej på Malmö Operas Operaverksan. Till den skrev Bo även svensk översättning tillsammans med Jan Mark.