toppbild

William Davis Lind

William Davis Lind är en ung tenor från Härnösand som tog sin examen 2018 från
Operahögskolan i Stockholm, där han studerat sång under tenoren Erik Årman.

Under våren 2019 kommer William att sjunga rollen som Don José i Peter Brooks legendariska bearbetning av Carmen på Wermland Opera. William har under hösten varit aktuell på turné med Kungliga Operan, Norrlandsmusiken och Piteå Kammaroperas samproduktion av familjeoperan Den långa långa resan av Johan Ramström, där han gjort rollen som Peter. Han har även framträtt som Cavaradossi i en kammarversion av Tosca på Vasateatern i Stockholm. I somras sågs William i rollerna The Rooster/Son i The Fox & The Seven Deadly Sins av Weill och Stravinskij med den fria operagruppen Kamraterna på Årsta Teater i Stockholm.William gjorde debut på Kungliga Operans stora scen 2017 i Puccinis Manon Lescautdär han framträdde som Edmondo & Lykttändaren. Under Operahögskolans examensproduktion har han gjort rollen som Roberto i Puccinis Le Villi.

Under sin tid på Operahögskolan har han gjort roller som Mayor Upfold (Albert Herring), Alfred (Die Fledermaus, SödertäljeOperan) och Peter (Den långa långa resan, Kungliga
Operan). Sångkarriären började i rock-/popgenren och har i den banan vunnit Västernorrlands upplaga av Svensktoppen Nästa (2014) och nominerats till Charlotte Perrelli's & Brolles tävling 'Årets Rockröst' (2016).

Före studierna på Operahögskolan studerade han på Sceniska Sånglinjen på Kapellsbergs Folkhögskola i Härnösand.
William tilldelades 2018 Anders Walls Confidencen-stipendium.