toppbild

Rikard Björk

Rikard Björk är skådespelare, musikalartist och översättare. Han är brett engagerad inom talteater, musikteater, röstskådespeleri och film.

Rikard Björk är utbildad på Teaterhögskolan i Göteborg men gjorde musikaldebut redan som tolvåring i Les Misérables på Göteborgsoperan 2000.På Wermland Opera har vi kunnat se honom i rollen som Frankie Epps i sverigepremiären av Parade 2015 och senare som Enjolras i Les Misérables 2016-2017.

2018-2020 avverkade han inte mindre än 247 föreställningar av den kritikerrosade musikalen Så som i himmelen på Oscarsteatern. Där spelade han den älskvärde Tore, en ung man med funktionsvariationer.  Succén övergick i Tragedy när Rikard året därpå svidade om till Bobby C i Saturday Night Fever i Chinateaterns uppsättning 2021-2022. Det senaste årtiondet har han också dykt upp i såväl TV-rutan som på vita duken ibland annat Jävla Pojkar, Vår tid är nu, Beck och Morden i Sandhamn.

 Titanic - The musical blir den andra översättningen Rikard gör tillsammans med Sanne Skjervik för Wermland Opera. Tidigare har de även stått för översättningen av Måndag hela veckan 2020.

 

 

www.rikardbjork.se 

 

Just nu på Wermland Opera