Natalie Hernborg

Den svenska sopranen Natalie Hernborg , född och uppvuxen i Stockholm började sin musikaliska bana med pianolektioner vid sex års ålder. Hon fick sin operautbildning vid Högskolan för scen och musik i Göteborg vilken avslutades med en Masters-examen 2008.

Natalie debuterade professionellt redan under studietiden, som Joanna i Sondheims Sweeney Todd på Wermland Opera i Karlstad 2006. Säsongen därpå framträdde hon som Blomsterflicka/Förste Väpnare i Wilhelm Carlsons uppsättning av Parsifal, även det på Wermland Opera.

Våren 2008 debuterade Natalie på Malmö Opera som Lisa i Bellinis La Sonnambula under Arnold Östmans musikaliska ledarskap. Under säsongen 2008/2009 sjöng hon Valencienne i Glada Änkan på Folkoperan, i Suzanne Ostens regi. Våren 2009 återvände Natalie till Malmö Opera för att sjunga Gabrielle i Offenbachs Pariserliv. Säsongen 2009/2010 lovordades Natalie för sin tolkning av dubbelrollen Grevinnan Chichon/Rosario i Daniel Börtz opera Goya, en uppgift som följdes av rolldebuten som Blanche de la Force i Poulencs Karmelitersystrarna på Malmö Opera.

I kalendern för 2010/11 finner vi Marguerite i Folkoperans Faust, i regi av Mira Bartov och under Joakim Unanders musikaliska ledning, samt i rollerna Woglinde, Helmwige och Skogsfågeln i Wermland Operas kompletta Nibelungens Ring som ges i Karlstad under våren och sommaren 2011.