Matilda Paulsson

Matilda Paulsson fick sitt genombrott under våren 2008 då hon sjöng Octavian i Rosenkavaljeren på Kungliga Operan i Stockholm, vilket ledde till inbjudningar att sjunga samma roll på Staatsoper Hannover och Theater Kiel. Under säsongen 2010/2011 sjöng hon Fenena i Nabucco på Det Kongelige Teater i Köpenhamn och såväl Arsamene i Xerxes som Cherubin i Figaros bröllop på Kungliga Operan i Stockholm. Säsongen innefattade även Arsamene på Den Ny Opera i Esbjerg, följt av titelrollen i Carmen på Opera på Skäret.

Under säsongen 2011/2012 framträdde Matilda Paulsson som Carmen på såväl Finlands Nationalopera som Kungliga Operan. Sommaren 2012 innefattade Donna Elvira i Don Giovanni på Teater Hedeland. Matilda Paulsson har därefter medverkat i produktionen Gåvan på Operaverkstan vid Malmö Opera samt sjungit Mary i Den flygande holländaren och Tredje damen i Trollflöjten på Folkoperan.

Nyligen sjöng hon Alcina i Vivaldis Orlando Furioso i Bremen. Till sommaren 2014 väntar rollen som Meg Page i Falstaff på Läckö Slottsopera.

Efter studier vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Royal Academy of Music i London och Operahögskolan i Stockholm sjöng Matlida Paulsson rollen som Marta Goebbels i Anders Nilssons Zarah på Folkoperan, Amastre i Xerxes på Drottningholms Slottsteater, Erica vid Sverigepremiären av Samuel Barbers Vanessa på Malmö Opera och Ottavia i Poppeas kröning på Drottningholm.

Hon debuterade på Det Kongelige i Köpenhamn som Kompositören i Ariadne på Naxos i regi av Robert Carsen. Bland hennes övriga roller kan Dorabella i Così fan tutte, Orlovsky i Läderlappen, Hans i Hans och Greta och Lisetta i Haydns Il mondo della luna nämnas.

 

 

Tidigare på Wermland Opera