Mathias Hedegaard

Danske Mathias Hedegaard examinerades från den Danska operahögskolan 2007 efter att tidigare även studerat vid Kungliga Musikhögskolan. Hans operadebut skedde på Kungliga Opera i Danmark som Gaston i La Traviata 2006.

Mathias andra operaroller har bland annat varit Acis i Acis och Galathea i Innsbruck Opera. Male Chorus i Våldtäkten på Lucretia och titelrollen i Orfeus på Danska Kungliga Operan, Trin i Flickan från Vilda västern och Gaston i La Traviata på Danska Nationaloperan samt Sellem i Rake’s progress på Danska Kungliga Operan

Mathias Hedegaard har sjungit solistpartier med de flesta av de danska symfoniorkestrarna samt med svenska och tyska orkestrar i stycken såsom Händels Messias, Juloratoriet, Evangelisten i Johannespassionen, Skapelsen av Haydn och Mozarts Requiem. Han har arbetat med dirigenter som Adam Fischer, Andrew Parrott, Giancarlo Andretta, Lars Ulrik Mortensen, Christoph Eberle och Roy Goodman.

Mathias har även turnerat i Holland med barockensemblen De Nederlandse BachVereiniging som solist i Matteuspassionen, ledd av Lars Ulrik Mortensen.

På senare tid har han bland annat gjort världspremiär på Snehvides spejl av Niels Marthinsen på Danska Nationaloperan och nu är han aktuell som Evangelisten i Wermland Operas scensika gestaltning av Bachs Johannespassionen.

Tidigare på Wermland Opera