Malleus Incus

Den prisbelönta slagverksduon Malleus Incus består av Johan Bridger och Patrick Raab och har sedan 1996 gjort hundratals konserter runt om i Europa, USA och Japan.

Duon har med åren utvecklat ett högst personligt sound och deras samspel beskrivs som närmast telepatiskt. Malleus Incus har rötter i den traditionella slagverksrepertoaren men under senare år har deras tolkning av J S Bachs Goldbergvariationer fått särskild uppmärksamhet. Duon har sedan 2016 även gjort ett dussintal bejublade framträdanden av Tobias Broströms dubbelkonsert ”Theatron” både i Sverige och utomlands. Malleus Incus har bland annat framträtt tillsammans med Dresdner Philharmonie, Sveriges Radios Symfoniorkester, Oulo Sinfonia, NorrlandsOperan, Symfoniorkestrarna i Helsingborg och Gävle, samt med Östgöta Blåsarsymfoniker. Alondra della Parra, Michael Sanderling, Jamie Martin, Stefan Solyom, Erkki Lasonpalo, Johannes Gustavsson och Christoffer Nobin är några av de dirigenter som duon samarbetat med.

Malleus Incus transkriberar förutom Bach, gärna musik av Liszt, Piazzolla, Shostakovitj och Stravinsky. Duon framför regelbundet ny musik och beställer kontinuerligt nya verk av nutida tonsättare såsom Tobias Broström, Alejandro Vinao, Staffan Storm, Anna-Lena Laurin, Wayne Siegel, Søren Monrad. Även om duons fokus har legat på att utveckla och förfina samspel och klang i de tonala instrumenten, Marimba och Vibrafon så är det inte sällan duon fyller scenen med närmare 100 slagverksinstrument.

År 2004 vann Malleus Incus första pris i International Marimba Duo Competition i Belgien och senare samma år uppträdde de på Percussive Arts Society of International Convention i Nashville, USA.

https://vallemwproduction.com/malleus-incus/

Tidigare på Wermland Opera