toppbild

Karolin Funke

Karolin Funke är utbildad vid Musikhögskolan och Teaterhögskolan i Göteborg. Hon har medverkat i en rad musikaler på skilda scener i landet såsom Malmö Opera, GöteborgsOperan, Tyrol, Oscarsteatern, Stockholm Stadsteater, Scandinavium och Östgötateatern.

 

Karolin har rötter i Värmland och debuterade på Wermland Opera 2002 i musikalen Mozart!. Hon medverkade därefter i West Side Story och Jekyll och Hyde på samma scen. 16 år efter sitt genombrott, återvände hon till Wermland Opera för att medverka i Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Nu är det återigen dags med Flowers for Mrs Harris.

Övriga roller i urval på senare år är Abedissan i Sound of Music på Stockholms Stadsteater, Beulah i Come from away på Östgötateatern, Amanda i uruppförandet av Så som i himmelen på Oscarsteatern samt Överstinnan i Carmensita Rockefeller på GöteborgsOperan och Scalateatern i Stockholm. Karolin har dessutom medverkat i många produktioner, på olika scener, såsom i Sweeney Todd, Mary Poppins, Guys and Dolls, Les Misérables (Fantine), Chess, Mamma Mia the Party och Billy Elliot.

Utöver sitt arbete som musikalartist är Karolin verksam som sångpedagog på Stockholm Musikalartist Utbildning BASE23.

Just nu på Wermland Opera