Ivonne Fuchs

Mezzosopranen Ivonne Fuchs tog examen från Masterutbildningen på Operahögskolan i Stockholm i början av 2010. Hon har även studerat vid Hochschule für Musik i Detmold och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och tar alltjämt regelbundet lektioner för Christa Ludwig.

Under säsongen 2010/2011 sjunger Ivonne Fuchs rollen som Waltraute i Valkyrian på Teatro alla Scala i Milano och Staatsoper i Berlin under ledning av Daniel Barenboim och Fricka iRhenguldet och Valkyrian på Wermland Opera. Tidigare har hon sjungit titelrollen i Händels Ariodante på Drottningholms Slottsteater, Baba the Turk i scener ur The Rake’s Progress i Stockholm, Romeo i I Capuleti e i Montecchi i Detmold och Etten Frost i Sven-David Sandströms Nätverket vid Operahögskolan.

På konsertscenen har Ivonne Fuchs bland annat sjungit Mozarts Requiem och Beethovens Symfoni nr 9 i Tokyo, Bachs Magnificat i Zürich och München med Philippe Herreweghe, Johannespassionen i Amsterdam med Frans Brüggen, Matteuspassionen i Stuttgart med Helmuth Rilling och Sven-David Sandströms Ordet i Stockholm och Köpenhamn under ledning av Manfred Honeck. Säsongen 2009/2010 innefattade Bachs Juloratoriet med Sjaellands Symfoniorkester och Peter Dijkstra samt Sven-David Sandströms Messias i Gävle och Uppsala. En inspelning av Bachs Trauermusik kommer att ges ut under våren 2011 (Harmonia Mundi France).

Ivonne Fuchs är en hängiven romanssångerska. 2006 vann hon första pris i Kammarmusikförbundets Ordet och tonen.