Fredrik af Klint

Fredrik tar sånglektioner för Hovsångerskan Anna Larsson och sågs senast i somras på Läckö slott då han gjorde rollen som Bardolfo i operan Falstaff. Fredrik betraktas för tillfället som en zwischen fach-sångare dvs han är verksam både som baryton och tenor. Sin debut som tenor gjorde han på Folkoperan som Faust i Faust Förvandlingen våren 2011. 

Fredrik har utbildat sig vid Operastudio 67, Kungliga Musik Högskolan i Stockholm och fortbildningen på Operahögskolan i Stockholm. Han har bl.a. varit solist på Drottningholms slottsteater, Norrlandsoperan, Stockholms stadshus, Folkoperan, SVT och Sveriges radio samt nu senast på Wermland Opera.

Han har bl.a. som baryton gjort roller såsom Silvio i Pajazzo, Figaro i Barberaren i Sevilla, Ernesto i Livet på Månen, Greven i Figaros Bröllop, Eleni i Shit också och Papageno i Trollflöjten.

Som tenor har han gjort Faust i Faust Förvandlingen(Folkoperan), Remendado i Carmen (Norrlandsoperan), Kaj i Snödrottningen (Norrlandsoperan), Bardolfo i Falstaff (Läckö slott) samt Don Basilio/Don Curzio/Jacquino i Figaros bröllop/Fidelio (Trilogin på Wermland Opera).

Fredrik frilansar även som romans och konsertsångare där han bl.a. sjungit The Four Seasons, Förklädd Gud, Faurés requiem, men även nyskrivna verk så som Björnen och Fiolspelaren, Karl-Bertil Jonssons julafton m.m.
 

Tidigare på Wermland Opera