Dominik Köninger

Dominik Köninger är baryton och född i Heidelberg i Tyskland. Efter sin utbildning på Operaskolan i Karlsruhe har han vunnit ett flertal stipendier och priser samt deltagit i masterclasses med bland andra Brigitte Fassbaender, Ann Murray, Rudolf Piernay and Kurt Moll. 2004 gjorde han operadebut vid Slottsfestspelen i Ludwigburg och som följd av det fick han rollen som Moràles i Bizets Carmen på Badisches Staatstheater i Karlsruhe.

Dominiks breda opera- och konsertrepertoar sträcker sig från barock till nutida kompositioner och har gett honom möjlighet att få arbeta med stora dirigenter som Kent Nagano, Herbert Blomstedt och Yves Abel. Det har lett honom till prestigefulla konsert- och operahus såsom Festspielhaus Baden-Baden, Stuttgarter Liederhalle, Philharmonie Berlin, Laeiszhalle Hamburg, Rudolfinum Prague, Schleswig-Holstein Music Festival (SHMF), Opera of Vilnius, Deutsche Oper Berlin samt hela vägen till Israel.

2006/2007 var han anställd på Tiroler Landestheaters i Innsbruck där han gjorde roller som Ottokar i Friskytten, Dr.Falke i Läderlappen samt Guglielmo i Cosi fan tutte med regissörer som Peer Boysen och Brigitte Fassbaender. Säsongen därpå anställdes han av Internationella operastudion vid Hamburgs Statsopera där han sjöng Papageno i Trollflöjten, Schaunard i La Bohème and Marullo i Rigoletto. Under Schleswig-Holstein Festivalen 2009 var han med i Johannespassionen som Jesus, regisserad av Robert Wilson.

På senare tid har han sjungit barytonroller på Staatsoper i Stuttgart, Volksoper i Wien, Theater an der Wien, Staatsoper I Hamburgs, Staatsoper i Bayern samt KlosterneuburgOperan i Österrike. Under 2011/2012 är han aktuell I Schleswig-Holstein Festivalens Carmina Burana liksom Dr. Falke and Dandini på Volksoper i Wien samt som Jesus i Johannespassionen på Wermland Opera. Senare kommer han att sjunga Mozarts version av Händels Ode till St Cecilia och 2013 är han aktuell som Guglielmo i Cosi fan tutte vid New National Theatre i Tokyo samt som ensemblemedlem på Komische Oper i Berlin.

Tidigare på Wermland Opera