toppbild

Anna Christensson

Anna Christensson har sedan sin diplomkonsert 2007 etablerat sig som en av de främsta svenska pianisterna i sin generation.

Hon konserterar regelbundet i Sverige och utomlands. Hon har en mycket bred repertoar och intresserar sig inte bara för den stora klassiska och romantiska repertoaren, utan också för musik som oförtjänt riskerar att helt glömmas bort. Detta märks tydligt på hennes debut-CD, som släpptes 2009 och är en dubbel-CD med musik av Henning Mankell den äldre. Mankell/Nystroem Piano Concertos kom 2015 och möttes av lysande recensioner i bl a Gramophone, BBC Music, DN, mm.

Anna är en ivrig kammarmusiker, och har även varit engagerad i en rad samarbeten på såväl dans- som teaterscener. Som fast fast medlem i Curious Chamber Players, en ensemble för samtida kammarmusik som framträtt på en rad internationella festivaler, har hon uruppfört närmare 200 verk. Hon har också varit engagerad som kapellmästare på Kungliga Operan i Stockholm, och sedan 2014 är hon musikalisk ledare för stockholmsbaserade Kamraterna Opera.

Tidigare på Wermland Opera