Lila och orange bakgrundsbild

Nyheter

Beethoven med blåsare

12 oktober 2020

Trumpet, trombon, horn, klarinett, fagott, oboe och flöjt. Det finns fortfarande biljetter kvar till den exklusiva konserten Träblås & Bleckblås med bland annat Beethovens första symfoni på programmet - arrangerad endast för blåsinstrument!

Vid fyra tillfällen vecka 43 med start den 22 oktober ges konserten Träblås & Bleckblås. På repertoaren finns, utöver Beethoven, verk av Holst, Addison och Rossini. Ta chansen och upplev Wermland Operas blåsare i en humoristisk men också vacker och kontemplativ konsert på Wermland Operas Stora scen. 

Boka din biljett via telefon 054-21 03 90 eller via webben här!

Gnistrande biljettsläpp

22 september 2020

Måndag den 5 oktober kl. 10.00 släpps biljetterna till den stjärnspäckade publiksuccén Stjärnorna i baren gnistrar igen. Denna gång lyser hela tio stjärnsolister upp vintermörkret i Karlstad!

Fjolårets fantastiska stjärnor Christer Nerfont, Cecilie Nerfont Thorgersen, Anna-Maria Krawe och Ole Aleksander Bang får i år sällskap av operasångarna AnnLouice Lögdlund och Anton Ljungqvist samt musikalartisterna Pia Ternström och Oskar Roslund.

Nu har det även blivit klart att Philip Jalmelid och Tuva B Larsen ansluter till sällskapet. Paret har gjort succé i musikalen Såsom i himmelen som spelats för fulla hus på Oscarsteatern i Stockholm. Philip Jalmelid gjorde 2016-17 även succé på Wermland Opera (senare även på Spira i Jönköping) som Javert i Les Misérables. Nu återkommer han alltså efter sina framgångar i Så som i himmelen tillsammans med sin motspelerska Tuva, som också blivit hans partner privat.

Läs mer om Stjärnorna i baren gnistrar igen

Biljetterna är släppta!

21 augusti 2020

Mozart, Mahler, Beethoven och Bizet. Nu flödar ljuvligt vackra toner från Wermland Operas Stora scen. Solister och orkester bjuder på ett exklusivt program med allt från älskade klassiska verk till operaarior och musikalmusik.

Veckans konsert framförs vid fyra tillfällen varje vecka från 10 september till 31 oktober. Upplev en helt ny konsert varje vecka – åtta veckor i rad. Operahuset är corona-anpassat och vi är mer redo än någonsin att ta emot vår kära publik. Varmt välkommen!

Läs mer om Veckans konserter här!

Besked inom kort!

5 augusti 2020

Nu har vi öppnat efter semestern. Nästa vecka ska alla våra semesterfirare vara tillbaka och runt 14-15 augusti ska vi kunna berätta hur hösten på Wermland Opera ser ut - utifrån de besked vi fått hittills. Biljettbokningen har öppet måndag - fredag från kl 10.00 Tel: 054 - 21 03 90. Biljettkassan i operahuset har tillsvidare stängt på grund av rådande situation.

Vi planerar för en höst fylld av exklusiva och högkvalitativa musikupplevelser – allt i linje med aktuella rekommendationer och riktlinjer.

Varmt tack för våren som gått. Den stöttning som vi fått av vår hängivna publik har varit fantastisk.

Nästa säsongs program

20 april 2020

Vanligtvis brukar vi presentera vår repertoar för nästa säsong runt 1:a maj. Men eftersom inget är som det brukar i vårt samhälle just nu kan vi tyvärr inte agera som vanligt.

Det viktigaste för oss är att vi kan erbjuda en så säker och trygg upplevelse hos oss som möjligt, både för publik och aktörer.
Vi kommer därför att avvakta fram till slutet av maj med att presentera programmet, väl medvetna om att det kan komma förändringar.
Hoppas vi möts snart igen – ta hand om varandra!

Här kan du läsa mer om våra kommande produktioner