7 mar 2024

Stravinskijs Eldfågeln

Den relativt oprövade Igor Stravinskij fick i uppdrag att komponera musik till Ryska baletten i Paris. Historien var den exotiska och lockande Eldfågeln som bygger på olika ryska folksagor. Detta blev den unge tonsättarens genombrott och senare arrangerade han om musiken till en orkestersvit. Med dramatisk gestaltning och orkestral välklang tänjer Stravinskij på ramarna för romantikens tonspråk, vilket pekar fram mot hans senare verk.

Genre
Konsert
Speldatum
7 mars 19.00
Spellängd
ca 2 timmar (inkl. paus)
Scen
Karlstad CCC
Pris som del i konsertabonnemang
250 kr
Pris för enstaka biljett
320 kr
Säkerhet
Viktigt! Förbud mot stora väskor.
Introduktion
18.00 (Endast för abonnenter)

Program

Jan Sandström: Ocean Child
Tebogo Monnakgotla: Soeurs du Silence, sångcykel för sopran och orkester. Uruppförande.
PAUS
Wolfgang Amadeus Mozart: Exsultate Jubilate
Igor Stravinskij: Eldfågeln

Hör Björn Eduard berätta om verken av Sandström, Mozart och Stravinskij samt vår tonsättare i residens Tebogo Monnakgotla om sitt uruppförande!

00:00

För din säkerhet - förbud mot stora väskor!

På grund av det förhöjda säkerhetsläget i Sverige är det inte tillåtet att ta med väskor som är större än 40x40x20 cm (höjd x bredd x djup).
Wermland Opera har beviljats undantag från det totala väskförbudet under Stravinskijs Eldfågeln. Polismyndigheten har beslutat att samtliga väskor ska kontrolleras vid ankomst.

Vi uppmanar dig att komma i god tid för att undvika köbildning. För att väskkontrollen ska gå så smidigt som möjligt ber vi dig att endast ta med absolut nödvändiga tillhörigheter för kvällen. Publik med väskor större än 40x40x20 cm blir inte insläppt i konserthuset. Ingen återbetalning sker av konsertbiljetten.

Läs mer om väskförbudet på polisens hemsida

Arjan Tien
Arjan Tien
Dirigent
Läs mer

Widely considered to be one of the most versatile conductors of his generation, Arjan Tien is a welcome guest with many orchestras.  

Läs mer
Karolina Andersson
Karolina Andersson
Solist sopran
Läs mer

Karolina Andersson är uppvuxen i Arvika och bl.a utbildad vid Högskolan för scen och musik i Göteborg, varifrån hon utexaminerades 2007.

Läs mer
Wermland Operas orkester
Wermland Operas orkester
Läs mer

Wermland Operas orkester har utvecklats från Regionmusikens ensembler till en fullfjädrad klassisk sinfonietta.

Läs mer
Vänsterpilikon