7 mar 2024

Stravinskijs Eldfågeln

Den relativt oprövade Igor Stravinskij fick i uppdrag att komponera musik till Ryska baletten i Paris. Historien var den exotiska och lockande Eldfågeln som bygger på olika ryska folksagor. Detta blev den unge tonsättarens genombrott och något år senare arrangerade han om musiken till en orkestersvit. Med dramatisk gestaltning och orkestral välklang tänjer Stravinskij på ramarna för romantikens tonspråk, vilket pekar fram mot hans senare verk.

Genre
Konsert
Speldatum
7 mars 19.00
Scen
Karlstad CCC
Pris som del i konsertabonnemang
250 kr
Pris för enstaka biljett
320 kr
Säkerhet
Viktigt! Förbud mot stora väskor.
Introduktion
18.00 (Endast för abonnenter)

För din säkerhet - förbud mot stora väskor!

På grund av det förhöjda säkerhetsläget i Sverige är det inte tillåtet att ta med väskor som är större än 40x40x20 cm (höjd x bredd x djup).
Wermland Opera har beviljats undantag från det totala väskförbudet under Stravinskijs Eldfågeln. Polismyndigheten har beslutat att samtliga väskor ska kontrolleras vid ankomst.

Vi uppmanar dig att komma i god tid för att undvika köbildning. För att väskkontrollen ska gå så smidigt som möjligt ber vi dig att endast ta med absolut nödvändiga tillhörigheter för kvällen. Publik med väskor större än 40x40x20 cm blir inte insläppt i konserthuset. Ingen återbetalning sker av konsertbiljetten.

Läs mer om väskförbudet på polisens hemsida

Program

Jan Sandström: Ocean Child
Tebogo Monnakgotla: Uruppförande av sångcykel
PAUS
Wolfgang Amadeus Mozart: Exsultate Jubilate
Igor Stravinskij: Eldfågeln

mars 2024

07
Tor 19:00
Karlstad CCC
Stravinskijs Eldfågeln
Vänsterpilikon