6 jun 2018

P2 i parken

Pernilla Eskilsdotter och Amalie Stalheim

– Det ska bli hur kul som helst att ta med P2 och den klassiska musiken ut i sommarparken. Det kommer att bli fantastiskt att ha lyssnarna framför mig och livs levande musiker bredvid mig på scen, så har jag det inte till vardags. Och så tycker jag så klart att det är lite extra roligt att P2 i Parken kommer till min hemstad Växjö, säger Pernilla Eskilsdotter.

Den norska cellisten Amalie Stalheim vann Kungliga musikaliska akademiens tävling Solistpriset i januari. Hon utnämndes därmed även till P2:s Artist för de kommande två åren, 2018–2019. På P2 i Parken gästspelar hon med Wermland Operas orkester i Karlstad, Norrlandsoperans Symfoniorkester i Umeå och kammarorkestern Musica Vitae i Växjö.

– Jag tror att det kommer bli en helt underbar atmosfär i parkerna och jag hoppas vi kan ge folk ett sommarminne som sitter kvar länge. Det känns spännande att träffa publiken på deras ”hemmaplan”, i en park där de är omgivna av familj och vänner. Och jag ser otroligt mycket fram emot att lära känna och spela med de tre fantastiska orkestrarna, säger Amalie Stalheim.

På P2 i Parkens premiär på Sandgrundsudden i Karlstad spelar Amalie Stalheim tillsammans med Wermland Operas orkester under nationaldagsfirandet. Konserten presenteras av Pernilla Eskilsdotter och sänds senare samma kväll i P2.

Genre
Konsert
När
6 juni kl 16.00
Plats
Museiparken
Pris
Fri entré
Längd
ca 1 timme 30 min
Vänsterpilikon