10 feb 2022

Musica Britannica

Biljettförsäljningen åter öppnad

Försäljningen av biljetter till Musica Britannica är åter öppnad. Efter beskedet att pandemirestriktionerna hävs den 9 februari kan vi nu slopa säkerhetsavstånd och släppa upp fler platser i salongen. Vi kommer inte kontrollera vaccinationsbevis vid ankomst. Konserten kommer att genomföras som vanligt med introduktion för abonnenter samt paus med servering. Lounge-biljetter till pausen köpes på plats på KCCC i samband med konserten. Varmt välkommen! 

 

 

Genre
Konsert
Scen
Karlstad CCC
Pris
270 kr
Spellängd
Cirka två timmar
Paus
20 minuter
Introduktion
18.00 (för abonnenter)

Årets första podd från Wermland Opera. Hör opera- och orkesterchef Kjell Englund, dirigent Emilia Hoving, solocellist Andreas Brantelid och musikvetare Björn Eduard! Alla inspirerar och fördjupar din kunskap inför konserten Musica Britannica!

00:00

Judith Weir: Winter song
Edward Elgar: Cellokonsert
Ralph Vaughan Williams: Symfoni nr. 5

Andreas Brantelid
Andreas Brantelid
Solist
Läs mer

Redan som elvaåring hade Andreas sitt första solistframträdande och har sedan dess vunnit flera priser och utmärkelser, bland annat var han den första skandinav någonsin som vann tävlingen Eurovision Young Musicians, som hölls i Wien 2006. 

Bland de musiker som Brantelid inspirerats av står pianisten Bengt Forsberg och violinisten Nils-Erik Sparf bland de främsta. Han har spelat med båda i olika kammarmusikaliska sammanhang sedan 2002.

Läs mer
Emilia Hoving
Emilia Hoving
Dirigent
Läs mer

Den finska dirigenten Emilia Hoving gästar Wermland Operas orkester med brittisk repertoar.

Läs mer
Wermland Operas orkester
Wermland Operas orkester
Läs mer

Wermland Operas orkester har utvecklats från Regionmusikens ensembler till en fullfjädrad klassisk sinfonietta.

Läs mer
Vänsterpilikon