Monica Zetterlund
20 sep 2017

Monica Z 80 år

Program

Under konserten får vi höra ett uruppförande av en symfonisk Värmlandsouvertyr som kvällens dirigent Peter Nordahl komponerat för de två orkestrarna samt hans Svit ur filmen Monica Z. Naturligtvis bjuds det på flera klassiska Monica Zetterlundlåtar. Alla minns vi de fantastiska Trubbel, Bedårande sommarvals, En gång i Stockholm och många fler.

Rigmor Gustafsson

Den värmländska jazzlegenden Monica Z uppvaktas av en av dagens bästa sångerskor i samma genre; Rigmor Gustafsson, som också är född och uppvuxen i Värmland. Rigmor turnerar världen över, mest med sin egen trio, men sjunger också med orkestrar som Radio String Quartet i Wien, Kungliga Filharmonin med flera. Brittiska The Guardian kallar hennes sång ”penetratingly delicate, and subtle”.

Peter Nordahl, ursprungligen från Degerfors, är en kompositör, dirigent, arrangör och producent som har producerat ett stort antal skivor och är specialiserad på jazz. Han komponerade och arrangerade musiken till filmen Monica Z samt har på senare tid samarbetat med Sven-Bertil Taube, med dennes två album - Hommage.

Solister: Rigmor Gustafsson och Christer Nerfont, sång
Bohuslän Big Band
Wermland Operas orkester

Konserten ingår i Stora Konsertserien 2017/2018.

Scen
Karlstad CCC
Introduktion
18.00 (för abonnenter)
Längd
Paus
ca 20 min
Pris
300 kr (student 125 kr)
Peter Nordahl
Peter Nordahl
Dirigent
Läs mer

Peter Nordahl är kompositör, dirigent, arrangör, producent av Grammys-vinnande skivalbum samt världsturnerande jazzpianist.

Läs mer
Rigmor Gustafsson
Rigmor Gustafsson
Solist
Läs mer

Rigmor Gustafsson är född och uppvuxen i Värmland. Hon turnerar världen över, mest med sin egen trio, men sjunger också med orkestrar som Radio String Quartet i Wien, Kungliga Filharmonin med flera. Brittiska The Guardian kallar hennes sång ”penetratingly delicate, and subtle”.

Läs mer

Pausförtäring

I pausen serveras förtäringen i kaffe- och vinloungen på PLAN 3.

Kaffe-lounge

Kaffe/läsk och fikabröd: 50 kr

Vin-lounge

1 glas vin/öl och tilltugg: 100 kr

Förboka här!

eller via biljettkassan tel. 054-210390.

Vänsterpilikon