En Gentlemans Handbok i Kärlek & Mord

Fantastiska nyheter! Monty får reda på att hans släkt är idel ädel adel och att han har möjlighet att bli nästa greve av Highhurst.

Det finns bara några mindre problem; de åtta släktingar som står före honom i kön till titeln! För att nå ända fram till titeln och godset får Monty använda en stor portion charm… och en liten nypa mord!

 

Boka in en helkväll på Wermland Opera i höst och följ Monty, gentlemannen som blir musikalvärldens kanske mest sympatiske massmördare

I huvudrollen som gentlemannen Monty får publiken möta Jonas Schlyter, bland annat från musikalsuccéerna Evigt ung, Crazy for you och Parade. Medlemmarna i familjen D'Ysquith, som måste röjas undan för att de står i vägen för Montys arv och titel, spelas ALLA av Christer Nerfont. Han får ta sig an smått skruvade karaktärer i form av en dandy, en greve, präst, välgörenhetsdam, bankdirektör, firad skådespelerska med flera, vilka alla får sätta livet till på de mest fantastiska sätt! Sibella, Cecilie Nerfont Thorgersen, och Monty älskar varann men Sibella kan inte tänka sig att gifta sig av så banala skäl som kärlek. Hon får dock oväntad och ovälkommen konkurrens av Montys nyvunna kusin, den vackra Phoebe D'Ysquith, Anna Maria Krawe. AnnLouice Lögdlund spelar Miss Shingle som också har ett finger med i spelet kring Monty och hans öde. 

Dessa karaktärer flankeras också av ensemblen Karin Funk, Hanna Ulvan, Jenny Bergqvist, Emil Schillén, Tord Hansson och Tore Norrby, vilka väver ihop historien med sina lätt bisarra och galna rollgestalter.

Musikalen regisseras av Markus Virta som senast regisserade musikalen Parade i Karlstad. Nigel Hook, vars arbeten Wermland Operas publik förut har upplevt i Crazy for You och Shrek, har designat den fantasifulla scenografin och de härliga, detaljrika och färgsprakande kostymerna. I orkesterdiket sitter Wermland Operas orkester, vilka spelar under ledning av dirigent Johan Siberg.

Musikalen utnämndes till USA:s bästa musikal 2014 och den går fortfarande för fulla hus på Broadway. Först i hela Europa kommer musikalen nu till Sverige och Wermland Operas Stora scen i svensk översättning av Calle Norlén.

 

Recensenterna är eniga: Gå och se! 

 

 

Text och sångtexter      Musik och sångtexter
Robert L. Freedman         Steven Lutvak

Baserad på romanen ”Israel Rank” av Roy Horniman.
Framförd med tillstånd av JOSEF WEINBERGER LIMITED
på vägnar av  MUSIC THEATRE INTERNATIONAL of New York.

Översättning: Calle Norlén
Regi: Markus Virta
Dirigent: Johan Siberg
Scenografi & kostym: Nigel Hook
Ljusdesign: John Bishop
Koreografi: Gunilla Olsson Karlsson
Maskdesign:: Christina Hednar
Ljuddesign: Johannes Medelius

Spelperiod: 5 november - 31 december 2015

Speldagar och tider

 

Syntolkning

Fredag den 20 november kl 19.00

Boka dina platser i vår biljettkassa 054 - 21 03 90

För mer information

 

Buffé innan föreställningen

Boka in vårt buffépaket med varma och kalla rätter av kött, fisk och vegetariskt samt pannacotta och kaffe till efterrätt.

Obs: minimum 10 personer

För mer information

 

Hotellpaket:

Hotell som erbjuder specialpriser