Crazy for You

Smakprov på Crazy for You. Första genomdrag med publik.

Broadway kommer till Karlstad!

En romantisk komedi med showstoppers av Gershwin och halsbrytande steppnummer. Crazy for You har Sverigepremiär den 29 september 2011 på Wermland Operas Stora scen.

Till låtar som “Embraceable you”, “I got rhythm”, “They can’t take that away from me” och många fler av Ira och George Gershwins klassiska showstoppers kommer publiken få uppleva en storstilad musikalkväll på Wermland Operas stora scen. Med en månghövdad balett och en komisk, romantisk historia om en teatergalen playboy som ärver ett teaterhus i en småstad anses Crazy for you vara en come back för den stora amerikanska Broadwaytraditionen!

Handling:

I handlingens centrum står playboyen Bobby som får i uppdrag att lägga ner en konkursfärdig teater i Nevada. Väl på plats förälskar sig den unge New York-bankiren ögonblickligen i teaterägarens dotter Polly.

För att vinna Pollys hjärta försöker Bobby rädda teatern genom att sätta upp en musikal. Men när Polly förstår att Bobby hade för avsikt att lägga ner teatern svalnar hennes känslor och han får kämpa hårt för att återvinna sin flicka …
 

Crazy for You är ett exempel på en "Catalogue Musical", vilket är en genre där man tar en kompositörs, sångares eller grupps största hits, sätter in dem i ett sammanhang och skapar en musikal! På så sätt har Ira och George Gershwins fantastiska musikproduktion fått nytt liv långt efter deras död och nya generationer får möjlighet att uppleva deras musik.

Efter sin succépremiär 1992 fick Crazy for You tre Tony Awards, bland annat för bästa musikal och den spelades inte mindre än 1622 gånger i New York! I London, där den bland annat också fick Laurence Oliver Award för Bästa musikal, gick den i tre år under 90-talet.

 

Produktionsteam:

Översättning: Erik Fägerborn
Dirigent: David White/Julian Bigg
Regi: Shaun Kerrison
Scenografi/kostym: Nigel Hook
Mask och peruk: Ulrika Nilsson
Koreografi: Jason Pennycooke
Ljuddesign: Gary Dixon
 

Speldagar

För speldagar se här  eller den lilla kalendern  bredvid!