2 jun 2018

Björk - Emotional Landscapes

Tanken på ett tonsättarporträtt av Björk slog rot 2010, då Hans stod för arrangemang och orkesterledning vid Björks mottagande av Polarpriset 2010. Björk var väldigt nöjd med hans tolkning av hennes musik och när han senare tog kontakt med henne fick han tillåtelse att göra bearbetningen. 

 

Björk är känd för sitt originella musikskapande i gränslandet mellan pop och konstmusik, men också för sina spännande samarbeten med konstnärer från olika discipliner.  Hans Eks idé om att arrangera en konsert kring Björk är helt enkelt att lyfta fram hennes unika ställning som artist och kompositör samt att erbjuda publiken en underhållande och intressant bild av ett konstnärskap.

 

Genre
Konsert
När
2 juni kl 20.00
Scen
Stora scen
Längd
1 timme 50 minuter inkl. paus
Paus
20 min
Pris
150 - 350 kr (stud 50% rabatt)
Hans Ek
Hans Ek
Dirigent
Läs mer

Genom sin förmåga att göra musiken giltig i vår tid, oavsett ursprung och genre, har Hans Ek skaffat sig en alldeles särskild ställning i svenskt musikliv. Det har lett till en mängd fruktbara samarbeten med Laleh, Veronica Maggio, Ane Brun, Michael Nyman, Renée Fleming, The Metropole Orchestra, Göteborgs Symfoniker, Sveriges Radios Symfoniorkester och många fler.

Läs mer
Moto Boy
Moto Boy
Solist
Läs mer

Moto Boy är artistnamnet för Kaj Oskar Ludvig Humlebo, född 1980 i Färila i Hälsingland. Hans mamma är neuropsykolog och pappa filosof. Oskar sjöng i kör som barn och i tonåren spelade han mest jazz och improvisationsmusik, innan han inriktade sig mer på pop och skapade artistnamnet Moto Boy.

Läs mer
Birgit Bidder
Birgit Bidder
Solist
Läs mer

Birgit Bidder har en fullständigt unik röst och oböjlig kreativitet.  Nu är hon tillbaka på Wermland Opera efter Björk – Emotional Landscapes och debuten i L’Orfeo.

Läs mer
Edda Magnason
Edda Magnason
Solist
Läs mer

Efter succén och Guldbaggen för filmen Monica Z kopplades Edda Magnasons framgångar ihop med jazzlegenden. Man glömde dock att det var ett resultat av väl genomfört arbete i skådespeleri. 

Läs mer
Hans Surte Norin
Hans Surte Norin
Ljud
Läs mer

Hans Surte Norin beskrivs ofta som en av Sveriges skickligaste ljudmästare och har lagt grunden för en hel framtida generation av musikälskande ljudtekniker. Han brinner för musiken och likt en magiker använder han akustiken, det klingande ljudet och förstärkningen som sina hjälpmedel för att skapa den bästa upplevelsen för både musiker och publik.

Läs mer
Vänsterpilikon