24 jun 2020 – 27 jun 2020

Beethoven x 17

Information med anledning av Covid-19

Med anledning av coronaviruset ställer Wermland Opera in Beethoven x 17. Alla som har utlösta biljetter till konserten kommer att få presentkort på biljettsumman som erlagts. Kontakta oss senast 31 maj på  marknad@wermlandopera.com för att erhålla presentkort till Wermland Operas kommande repertoar. 

Ange följande information i din e-post:

  • namn
  • bokningsnummer eller den
  • e-post som biljetten var bokad i
  • telefonnummer

Presentkortet är giltigt i två år. Notera att det inte kan användas vid biljettköp via webben. Kontakta oss vid bokning så hjälper vi dig med glädje.

Vi är naturligtvis oerhört tacksamma gentemot dem som önskar efterskänka biljettsumman.

Vi vill rikta ett varmt tack till alla våra besökare för visat tålamod och förståelse över att svarstiden är längre än normalt.

Genre
Konsert
Biljettsläpp
Onsdag 15 januari kl. 10.00
Scen
Wermland Operas Stora scen
Pris
550 kr
Spellängd
Allt som allt fyra timmars musik
Paus
Flera pauser, kortare och längre.

Bakgrund

1808 ville Beethoven framföra sina senaste och bästa kompositioner på Theater an der Wien. Byggnaden var bara sju år gammal då och känd som den bästa och mest komfortabla konsertsalen i de tyskspråkiga länderna. Följaktligen var Theater an der Wien väl uppbokad och det var svårt att hitta en lucka för konserten. Efter hårda förhandlingar med ledningen lyckades Beethoven få loss ett datum – den 22 december 1808. Salongen var dock inte uppvärmd, så omständigheterna blev under stundom farsartade då publiken darrade av kyla i den iskalla konsertlokalen, amatörer fick fylla vissa platser i orkestern och Koralfantasin var nätt och jämt färdigställd vid framförandet. Inte desto mindre fyllde kompositören konserten med storverk som:

Symfoni nr 6
Ah! perfido
Gloria ur Mässa i C
Pianokonsert nr 4
Symfoni nr 5
Sanctus ur Mässa i C
Fantasi för solopiano
Koralfantasi

Två gånger kommer vi att upprepa denna mastodontkonsert i allt som allt 17 satser, på Wermland Operas stora scen. Dock mitt i sommaren till glädje för både publik och utövare! Vi kommer kontinuerligt återkomma med info om medverkande, paketlösningar med mera. Biljettsläpp 15 januari.

Camilla Lundberg är ciceron och chefsdirigent Johannes Gustavsson leder de medverkande genom alla Beethovenverken. Det blir närmast en heldagsupplevelse med kortare pauser, en längre middagspaus och kanske till och med en nattmacka så småningom. Kort sagt en once-in-a-lifetime-händelse som man inte får missa! Vi återkommer kontinuerligt med information om medverkande, biljettsläpp, paketlösningar med mera.

Peter Jablonski

Den svenske konsertpianisten, dirigenten och professorn Peter Jablonski kommer att gästa oss under den mycket speciella konserten i juni. Han kommer att framföra Beethovens fjärde pianokonsert samt Fantasi för solopiano. 1996 blev Jablonski framröstad som årets svensk i världen. Sedan 2017 är han professor i piano på Royal College of Music.

Camilla Lundberg
Camilla Lundberg
Ciceron
Läs mer

Camilla Lundberg är en välkänd kulturjournalist från press, radio och tv. 

Läs mer
Johannes Gustavsson
Johannes Gustavsson
Dirigent
Läs mer

Johannes Gustavsson var Wermland Operas chefsdirigent mellan 2015-2021.

Läs mer
Peter Jablonski
Peter Jablonski
Pianosolist
Läs mer

I år firar Peter Jablonski trettio år som professionell pianist. Sedan sin debut som 20-åring har han spelat på de största internationella scenerna, med de största orkestrarna och bästa dirigenterna. Jablonski är känd för sin naturliga och lediga spelstil i kombination med stor kännedom om pianorepertoaren. Detta resulterar i framföranden där det tidlösa och unikt engagerande blir framträdande och kännetecknande.

Läs mer
Wermland Operas orkester
Wermland Operas orkester
Läs mer

Wermland Operas orkester har utvecklats från Regionmusikens ensembler till en fullfjädrad klassisk sinfonietta.

Läs mer

Sätt guldkant på ditt konsertbesök!

Gör besöket i Karlstad till en unik upplevelse genom att kombinera ditt besök på operan med en hotellnatt. Vi har förmånliga avtal med flera hotell i Karlstad. 

Läs mer här

Vänsterpilikon