Titanic the musical

Under helgen 13-15 augusti hade vi audition inför denna ensemblemusikal. Intresset för audition var enormt och under sommaren inkom över 750 anmälningar från hugade musikalartister. Efter kraftiga sållningar kallas 240 artister.

Juryn, bestående av regissör Niklas Riesbeck, dirigent Jonas Nydesjö, koreograf Adrienne Åbjörn, producent Camilla Nordström samt operachef Ole Wiggo Bang, lyssnade på ca 80 personer varje dag. Av de provsjungande är 30-40 stycken kallade till call-back den 29 augusti därefter utses den slutgiltiga ensemblen.

Titanic the musical är en musikal med musik och texter av Maury Yeston och manus av Peter Stone. Den är baserad på händelsen om RMS Titanic som sjönk på sin jungfrufärd den 15 april 1912. Musikalen hade premiär 23 april 1997 på Broadway, där den gavs 804 gånger och vann fem Tony Awards. Av en slump hade James Camerons episka filmvariant av historien premiär i december samma år. Även om musikalen och filmen är baserade på samma historiska händelse är inte handlingen densamma i de båda verken.

Yestons musikal får Sverigepremiär på Wermland Opera den 29 september 2022. 

Produktionsteam:

Regissör Niklas Riesbeck,
Dirigent Jonas Nydesjö,
Scenografi och kostym Gary Mc Cann
Ljusdesign Palle Palmé
Mask och peruk Robin Karlsson
Koreograf Adrienne Åbjörn