• Alla (1096)
  • Personal (492)
  • Evenemang (523)
  • Övriga (32)
  • [Search]NewsItem (49)

Sökresultat

Sökte på '' i alla evenemang och info-sidor och fick 1096 resultat.

Loa Falkman

Carl Johan Loa Falkman har etablerat sig som en av Sveriges mest välkända och älskade artister. Sedan debuten på Kungliga Operan 1973 i rollen som Ferdinand i Lars-Johan Werles Tintomara har han framträtt på en rad operascener i Sverige och utlandet i snart sagt alla de stora rollerna i sitt fack. Han har gjort en bejublad Papageno i Trollflöjten på Kungliga Operan, sjungit titelrollen i Rigoletto på Malmö Musikteater i Peter Oskarssons uppsättning och framträtt på Dramaten i rollen som narren Feste i John Caird uppsättning av Shakespeares Trettondagsafton

Christer Nerfont

Christer debuterade på Wermland Opera i Les Misérables 1996 som Feuilly och gjorde då även inhopp i huvudrollen som Jean Valjean. 1997 sjöng han rollen som Motel i Spelman på taket på Malmö Opera och samma år kom genombrottet som Robert i Kristina från Duvemåla, en roll han gjorde över 200 gånger. Därefter följde flera engagemang vid GöteborgsOperan bland annat huvudrollen Tony i West Side Story. I Malmö har han också sjungit i Les Misérables samt Kaspar Hauser, titelrollen i Jekyll och Hyde och den manliga huvudrollen Fredrik Egerman i Sommarnattens leende.

Philip Jalmelid

Philip Jalmelid är musikalartist, skådespelare och sångare från Gotland. Han har setts på alla stora musikalscener i Sverige och bl.a. medverkat i Chess På Svenska, Jesus Christ Superstar, Les Misérables, Miss Saigon, Hair, Sunset Boulevard och Dr Zjivago. Förra gången Philip sågs på Wermland Opera var i rollen som poliskapten Javert i den kritikerrosade uppsättning av Les Misérables, vilken därefter sattes upp på Spira i Jönköping. Nu är han aktuell som stjärnsolist i Stjärnorna i baren gnistrar igen på Wermland Opera.

Fredrik Burstedt

Fredrik Burstedt, dirigent och violinist, är en musiker med en unik förmåga att fånga publiken och fängsla den enskilda lyssnaren. Sedan 2002 är han förste konsertmästare i Helsingborgs Symfoniorkester, och har dessutom länge arbetat regelbundet med Mahler Chamber Orchestra där han som konsertmästare och stämledare arbetat nära dirigenter som Claudio Abbado, Gustavo Dudamel och Daniel Harding. 2005 deltog Fredrik för första gången i Luzern Festival Orchestra, en handplockad orkester ur den absoluta eliten av orkestermusiker från hela världen.

David White

David White är en av de ledande ”musical directors/supervisors” i världen. Han tog examen från Christ Church i Oxford och gjorde debut på Broadway vid 23 års ålder. Som en ung klassiskt tränad dirigent och repetitör upptäcktes han av Cameron Macintosh, som erbjöd honom en tjänst som dirigent på Les Misérables, en av världens största musikalsuccéer. Sedan dess har Davids karriär blomstrat och han är ett favoritval för många av världens främsta regissörer och koreografer.

Anders Larsson

Under de senaste åren har Anders Larsson sjungit Hertigen i Lucretzia Borgia, Fritz Pierrot i Die tote Stadt och medverkat i Wermland Operas Trilogin som Greven i Figaros Bröllop. Här har han även sjungit Papageno i Trollflöjten samt Wagnerrollerna Donner och Gunther i den kritikerrosade produktion av Nibelungens Ring. Dessutom har han sjungit Amfortas i Parsifal på Malmö Opera och Wotan i Rhenguldet på Dalhalla. Våren 2014 kunde Anders ses i rollen som Der Heerrufer i Lohengrin vid Teatro Real i Madrid.

Niklas Björling Rygert

Niklas var flitigt engagerad som barnskådespelare, bland annat i Pippi Långstrump och Snövit på Folkan, men även på film och i radio och tv.
Hans musikaliska bana började i Adolf Fredriks musikklasser och Niklas är utbildad vid NBV Teaterverkstad i Stockholm, Operastudio 67 och Operahögskolan i Stockholm.

Alltsedan sin examen har han tillhört den fasta ensemblen vid Kungliga Operan där han sjungit ett stort antal roller. Bland annat Mime i både Rhenguldet och Siegfried 2005/2006. Det gav honom internationell uppmärksamhet och tog honom till Valencia där han 2008 och 2009 sjöng båda rollerna vid Palau de les Arts Reina Sofia under ledning av Zubin Mehta.
Sedan dess har Niklas regelbundet arbetat med Mehta. Bl a i Tel Aviv 2011 där han sjöng Klaus Narr i Gurre Lieder med Israels Symfoniorkester. En konsert som också finns utgiven på skiva.

Niklas har även gästspelat vid Madridoperan, Frankfurtoperan, Semperoper Dresden, De Nederlandse Opera Amsterdam och Maggio Musicale Firenze.

Emil Schillén

Efter examen vid Balettakademiens treåriga musikallinje i Göteborg 2011 har Emil Schillén bland annat medverkat i musikalerna Les Misérables på Åbo Svenska Teater, Chess på Aarhus Teater, La Cage Aux Folles på GöteborgsOperan, Spelling Bee på Teater Aftonstjärnan samt i Skandinavienpremiären av The Drowsy Chaperone (Förklädet) på Fredericia Teater.

Senast medverkade Emil i urpremiären av Livet Är En Schlager på Cirkus i Stockholm, dit han till våren återvänder i rockmusikalen American Idiot.

Matilda Paulsson

Matilda Paulsson fick sitt genombrott under våren 2008 då hon sjöng Octavian i Rosenkavaljeren på Kungliga Operan i Stockholm, vilket ledde till inbjudningar att sjunga samma roll på Staatsoper Hannover och Theater Kiel. Under säsongen 2010/2011 sjöng hon Fenena i Nabucco på Det Kongelige Teater i Köpenhamn och såväl Arsamene i Xerxes som Cherubin i Figaros bröllop på Kungliga Operan i Stockholm. Säsongen innefattade även Arsamene på Den Ny Opera i Esbjerg, följt av titelrollen i Carmen på Opera på Skäret.

Johan Wållberg

Johan Wållberg har etablerat sig som en av våra mest anlitade konsert- och oratoriesångare och har framträtt med körer och orkestrar i Sverige, Danmark, Finland och Tyskland. Han är även en efterfrågad operasångare och har medverkat i operauppsättningar vid bl.a. Drottningholms slottsteater, Wermland Opera samt Opera på Skäret. Johan är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan, Hochschule für Musik und darstellende Kunst i Frankfurt am Main samt Operahögskolan i Stockholm.

Fredrik Zetterström

Fredrik Zetterström har varit engagerad vid flertalet skandinaviska operahus såsom Drottningholms Slottsteater, Malmö Opera och Musikteater, GöteborgsOperan, Folkoperan, Det Kongelige Teater i Köpenhamn, Norrlandsoperan, Wermland Opera och Trönderoperan i Trondheim. Han har även uppträtt vid Brooklyn Academy of Music i New York och Chicago Opera Theater. Fredrik Zetterströms stora vokala omfång har gjort honom till en framstående och uppskattad uttolkare av nya vokalverk. Han har medverkat vid flera uruppföranden i verk skrivna av Daniel Börtz, Thomas Jennefelt, Sven-David Sandström, Knut Nystedt Karin Rehnqvist och Lars Ekström.

Marcus Jupither

Marcus Jupither tillhör en av Sveriges mest anlitade sångare de senaste femton åren med ett 60-tal roller på repertoaren.

Han är född och uppvuxen i Stockholm som son till operasångaren Rolf Jupither vilket innebar att han tidigt kom i kontakt och blev fängslad av operakonsten. Hans första operaerfarenhet var som En Trojansk krigare i Mozarts Idomeneo under ledning av Arnold Östman på Drottningholms Slottsteater som kort därefter följdes av rollen som Caliban i Purcells Stormen vid Vadstena Akademien 1992.

 

Maria Streijffert

Maria Streijffert fick sin utbildning vid Musikhögskolan i Malmö och vid Operahögskolan i Stockholm. Bland hennes operaroller märks Hippolyta i En midsommarnattsdröm vid Malmö Opera och Musikteater, Penelope i Odysseus återkomst vid the Swedish Baroque Festival i Malmö, Arnalta i Poppeas kröning med Stephen Stubbs, Erin Headly och Ensemble Tragicomedia i Malmö, Theodorine i Offenbachs Tulipatanön på NorrlandsOperan och Andra Magd i Elektra på Kungliga Operan i Stockholm.

Henrik Schaefer

Att 1991vara den yngsta musiker som någonsin anställts i Berlins Filharmoniska orkester var bara början för Henriks karriär! Förutom att spela viola i orkestern studerade han också dirigering i Leipzig mellan 1994 till 1998 och år 2000 valde dirigenten Claudio Abbado honom till sin assistent för Berlinfilharmonikerna. Nu är Henrik Schaefer chefdirigent på Wermland Opera i Sverige samtidigt som han också är Första gästdirigent för Hiroshimas Symfoniorkester i Japan.

Anneli Lindfors

Anneli Lindfors, sopran från Stockholm. Avslutade sin masterutbildning vid Operahögskolan i Stockholm juni 2010. Hon är även utbildad sångpedagog vid Musikhögskolan Ingesund. Bland de roller hon gjorde under sin tid på Operahögskolan kan nämnas Marie i Wozzeck, Donna Elvira ur Don Giovanni samt Tosca. I föreställningen VOX på Norrlandsoperan regisserad och koreograferad av Carina Reich och Bogdan Szyber sjöng hon scener ur La Forza del Destino som Leonora och Marie i Wozzeck.

Spring Awakening

Äntligen - Europapremiär

Spring Awakening slog ner som en bomb på Broadway 2006 och fick åtta Tony awards inklusive priset för bästa musikal. Med bultande och utmanande rockmusik väjer den inte för svåra frågor som sex, mobbing, övergrepp, abort och självmord. Först i hela Europa ser du den på Värmlandsoperans Lilla scen.

I centrum för handlingen står några tonåringar som frestas att glänta på dörren till vuxenvärlden men möts av kontrollerande och oförstående vuxna.

Vi spelar Spring Awakening för alla som någon gång känt frustationen  och krypet i kroppen när man inte kan bli vuxen fort nog, samtidigt som man känner sig liten och oförstådd! Kort sagt alla som är eller har varit i gränslandet mellan barn och vuxen - i TONÅREN!

Direkt från Broadway - Med Wedekinds bannlysta 1800-talspjäs som grund har Duncan Sheik (musik) och Steven Sater (text)skapat en modern, fräck, sorglig, angelägen och hoppfull musikal om frågor som är lika gamla som livet självt.

När livet slår ut i full blom är det lika ljuvligt och underbart som ångestfyllt och smärtsamt.

Styrelse och ledning

Ledamöter

Leif Sandberg (M) ordförande
Christina Wahrolin (S) vice ordförande
David Bildt (C)
Niklas Lehresjön (L)
Helen Einarsson (S)
Erivan Waysi (S)
Urban Pettersson (SD)

Ersättare

Ingegerd Welin Fogelberg (SIV)
Mattias Joelsson (KD)
Ulrik Scheller (MP)
Stig Granfeldt (S)
Nils-Gunnar Andersson (S)
Anna Dahlén Gauffin (S)
Anders Skogberg (SD)


Ledningsgrupp

Ole Wiggo Bang, Opera- och orkesterchef
Lena Nyberg, Administrativ chef 
Camilla Nordström, Opera/teaterproducent
Gunilla Lindberg Gustafsson, Teknisk producent
Pernilla Bergland Eduard, Marknadschef
Annika Bohlin, Orkesterproducent
Fredrik Sjöstedt, Barn- och ungdomsproducent

 

Öppettider

Avvikande öppettider

Biljettkassan har tillsvidare stängt för besök.


Biljettkassans telefontider

Måndag-fredag 10-16 (stängt 12-14)
Tel: 
054-21 03 90
E-post: biljetter@wermlandopera.com (endast för info och förfrågan) 

Övriga avdelningar

Personalkontakter per avdelning hittar du här!

 

Bild på Operahuset i Karlstad

Postadress

Wermland Opera (Spinneriet)
Älvgatan 49
652 30 KARLSTAD
Tel: 054-21 03 90 (växel)

På Spinneriet finns Lilla scenen, administration, verkstäder samt repetitionslokaler.
Biljettkassan är öppen två timmar före föreställning på Lilla scenen.

Kulturkompis

Kulturkompis - make friends through culture VAD ÄR KULTURKOMPIS? Kulturkompis – make friends through culture ger nyanlända och etablerade svenskar möjligheten att gå på kulturaktiviterer tillsammans - konsert, bio, museum eller liknande. Konst och kultur är vårt universella språk. Genom att uppleva den tillsammans tror vi att spännande möten, samtal och relationer kan uppstå. Kulturkompis är del av Studieförbundet Bildas arbete med nyanlända och deras uppdrag att bidra till meningsfulla aktiviter som stärker kunskapen i svenska, det svenska samhället och främjar deltagandet i samhällslivet.   HUR FUNGERAR KULTURKOMPIS? • Kulturkompisgrupper får gå gratis på kulturaktiviteter• Efter kulturaktiviteten skall gruppen samtala kring vad ni har upplevt, gärna över en kaffe.• För att ta del av Kulturkompispaketet skall ni vara en grupp på fyra personer, varav två ska vara nyanlända.• I gruppen bestämmer ni själva vad ni skall gå på och när det passar er bäst.• Boka biljetter via de olika kulturaktörernas hemsidor eller använd era kulturkompiskort.   VILL DU BLI KULTURKOMPIS? Besök www.kulturkompis.nu och fyll i anmälan.