• Alla (1030)
 • Personal (476)
 • Evenemang (490)
 • Övriga (25)
 • [Search]NewsItem (39)

Sökresultat

Sökte på '' i alla evenemang och info-sidor och fick 1030 resultat.

Christer Nerfont

Christer debuterade på Wermland Opera i Les Misérables 1996 som Feuilly och gjorde då även inhopp i huvudrollen som Jean Valjean. 1997 sjöng han rollen som Motel i Spelman på taket på Malmö Opera och samma år kom genombrottet som Robert i Kristina från Duvemåla, en roll han gjorde över 200 gånger. Därefter följde flera engagemang vid GöteborgsOperan bland annat huvudrollen Tony i West Side Story. I Malmö har han också sjungit i Les Misérables samt Kaspar Hauser, titelrollen i Jekyll och Hyde och den manliga huvudrollen Fredrik Egerman i Sommarnattens leende.

Fredrik Burstedt

Fredrik Burstedt, dirigent och violinist, är en musiker med en unik förmåga att fånga publiken och fängsla den enskilda lyssnaren. Sedan 2002 är han förste konsertmästare i Helsingborgs Symfoniorkester, och har dessutom länge arbetat regelbundet med Mahler Chamber Orchestra där han som konsertmästare och stämledare arbetat nära dirigenter som Claudio Abbado, Gustavo Dudamel och Daniel Harding. 2005 deltog Fredrik för första gången i Luzern Festival Orchestra, en handplockad orkester ur den absoluta eliten av orkestermusiker från hela världen.

David White

David White är en av de ledande ”musical directors/supervisors” i världen. Han tog examen från Christ Church i Oxford och gjorde debut på Broadway vid 23 års ålder. Som en ung klassiskt tränad dirigent och repetitör upptäcktes han av Cameron Macintosh, som erbjöd honom en tjänst som dirigent på Les Misérables, en av världens största musikalsuccéer. Sedan dess har Davids karriär blomstrat och han är ett favoritval för många av världens främsta regissörer och koreografer.

Anders Larsson

Under de senaste åren har Anders Larsson sjungit Hertigen i Lucretzia Borgia, Fritz Pierrot i Die tote Stadt och medverkat i Wermland Operas Trilogin som Greven i Figaros Bröllop. Här har han även sjungit Papageno i Trollflöjten samt Wagnerrollerna Donner och Gunther i den kritikerrosade produktion av Nibelungens Ring. Dessutom har han sjungit Amfortas i Parsifal på Malmö Opera och Wotan i Rhenguldet på Dalhalla. Våren 2014 kunde Anders ses i rollen som Der Heerrufer i Lohengrin vid Teatro Real i Madrid.

Niklas Björling Rygert

Niklas var flitigt engagerad som barnskådespelare, bland annat i Pippi Långstrump och Snövit på Folkan, men även på film och i radio och tv.
Hans musikaliska bana började i Adolf Fredriks musikklasser och Niklas är utbildad vid NBV Teaterverkstad i Stockholm, Operastudio 67 och Operahögskolan i Stockholm.

Alltsedan sin examen har han tillhört den fasta ensemblen vid Kungliga Operan där han sjungit ett stort antal roller. Bland annat Mime i både Rhenguldet och Siegfried 2005/2006. Det gav honom internationell uppmärksamhet och tog honom till Valencia där han 2008 och 2009 sjöng båda rollerna vid Palau de les Arts Reina Sofia under ledning av Zubin Mehta.
Sedan dess har Niklas regelbundet arbetat med Mehta. Bl a i Tel Aviv 2011 där han sjöng Klaus Narr i Gurre Lieder med Israels Symfoniorkester. En konsert som också finns utgiven på skiva.

Niklas har även gästspelat vid Madridoperan, Frankfurtoperan, Semperoper Dresden, De Nederlandse Opera Amsterdam och Maggio Musicale Firenze.

Emil Schillén

Efter examen vid Balettakademiens treåriga musikallinje i Göteborg 2011 har Emil Schillén bland annat medverkat i musikalerna Les Misérables på Åbo Svenska Teater, Chess på Aarhus Teater, La Cage Aux Folles på GöteborgsOperan, Spelling Bee på Teater Aftonstjärnan samt i Skandinavienpremiären av The Drowsy Chaperone (Förklädet) på Fredericia Teater.

Senast medverkade Emil i urpremiären av Livet Är En Schlager på Cirkus i Stockholm, dit han till våren återvänder i rockmusikalen American Idiot.

Matilda Paulsson

Matilda Paulsson fick sitt genombrott under våren 2008 då hon sjöng Octavian i Rosenkavaljeren på Kungliga Operan i Stockholm, vilket ledde till inbjudningar att sjunga samma roll på Staatsoper Hannover och Theater Kiel. Under säsongen 2010/2011 sjöng hon Fenena i Nabucco på Det Kongelige Teater i Köpenhamn och såväl Arsamene i Xerxes som Cherubin i Figaros bröllop på Kungliga Operan i Stockholm. Säsongen innefattade även Arsamene på Den Ny Opera i Esbjerg, följt av titelrollen i Carmen på Opera på Skäret.

Johan Wållberg

Johan Wållberg har etablerat sig som en av våra mest anlitade konsert- och oratoriesångare och har framträtt med körer och orkestrar i Sverige, Danmark, Finland och Tyskland. Han är även en efterfrågad operasångare och har medverkat i operauppsättningar vid bl.a. Drottningholms slottsteater, Wermland Opera samt Opera på Skäret. Johan är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan, Hochschule für Musik und darstellende Kunst i Frankfurt am Main samt Operahögskolan i Stockholm.

Fredrik Zetterström

Fredrik Zetterström har varit engagerad vid flertalet skandinaviska operahus såsom Drottningholms Slottsteater, Malmö Opera och Musikteater, GöteborgsOperan, Folkoperan, Det Kongelige Teater i Köpenhamn, Norrlandsoperan, Wermland Opera och Trönderoperan i Trondheim. Han har även uppträtt vid Brooklyn Academy of Music i New York och Chicago Opera Theater. Fredrik Zetterströms stora vokala omfång har gjort honom till en framstående och uppskattad uttolkare av nya vokalverk. Han har medverkat vid flera uruppföranden i verk skrivna av Daniel Börtz, Thomas Jennefelt, Sven-David Sandström, Knut Nystedt Karin Rehnqvist och Lars Ekström.

Marcus Jupither

Marcus Jupither tillhör en av Sveriges mest anlitade sångare de senaste femton åren med ett 60-tal roller på repertoaren.

Han är född och uppvuxen i Stockholm som son till operasångaren Rolf Jupither vilket innebar att han tidigt kom i kontakt och blev fängslad av operakonsten. Hans första operaerfarenhet var som En Trojansk krigare i Mozarts Idomeneo under ledning av Arnold Östman på Drottningholms Slottsteater som kort därefter följdes av rollen som Caliban i Purcells Stormen vid Vadstena Akademien 1992.

 

Maria Streijffert

Maria Streijffert fick sin utbildning vid Musikhögskolan i Malmö och vid Operahögskolan i Stockholm. Bland hennes operaroller märks Hippolyta i En midsommarnattsdröm vid Malmö Opera och Musikteater, Penelope i Odysseus återkomst vid the Swedish Baroque Festival i Malmö, Arnalta i Poppeas kröning med Stephen Stubbs, Erin Headly och Ensemble Tragicomedia i Malmö, Theodorine i Offenbachs Tulipatanön på NorrlandsOperan och Andra Magd i Elektra på Kungliga Operan i Stockholm.

Henrik Schaefer

Att 1991vara den yngsta musiker som någonsin anställts i Berlins Filharmoniska orkester var bara början för Henriks karriär! Förutom att spela viola i orkestern studerade han också dirigering i Leipzig mellan 1994 till 1998 och år 2000 valde dirigenten Claudio Abbado honom till sin assistent för Berlinfilharmonikerna. Nu är Henrik Schaefer chefdirigent på Wermland Opera i Sverige samtidigt som han också är Första gästdirigent för Hiroshimas Symfoniorkester i Japan.

Anneli Lindfors

Anneli Lindfors, sopran från Stockholm. Avslutade sin masterutbildning vid Operahögskolan i Stockholm juni 2010. Hon är även utbildad sångpedagog vid Musikhögskolan Ingesund. Bland de roller hon gjorde under sin tid på Operahögskolan kan nämnas Marie i Wozzeck, Donna Elvira ur Don Giovanni samt Tosca. I föreställningen VOX på Norrlandsoperan regisserad och koreograferad av Carina Reich och Bogdan Szyber sjöng hon scener ur La Forza del Destino som Leonora och Marie i Wozzeck.

Spring Awakening

Äntligen - Europapremiär

Spring Awakening slog ner som en bomb på Broadway 2006 och fick åtta Tony awards inklusive priset för bästa musikal. Med bultande och utmanande rockmusik väjer den inte för svåra frågor som sex, mobbing, övergrepp, abort och självmord. Först i hela Europa ser du den på Värmlandsoperans Lilla scen.

I centrum för handlingen står några tonåringar som frestas att glänta på dörren till vuxenvärlden men möts av kontrollerande och oförstående vuxna.

Vi spelar Spring Awakening för alla som någon gång känt frustationen  och krypet i kroppen när man inte kan bli vuxen fort nog, samtidigt som man känner sig liten och oförstådd! Kort sagt alla som är eller har varit i gränslandet mellan barn och vuxen - i TONÅREN!

Direkt från Broadway - Med Wedekinds bannlysta 1800-talspjäs som grund har Duncan Sheik (musik) och Steven Sater (text)skapat en modern, fräck, sorglig, angelägen och hoppfull musikal om frågor som är lika gamla som livet självt.

När livet slår ut i full blom är det lika ljuvligt och underbart som ångestfyllt och smärtsamt.

Kontakta oss

Sommarstängt

Wermland Opera har sommarstängt v. 27-31. Växeln öppnar åter måndag 3 augusti kl. 8.00-16.00 och telefonbokningen kl. 10.00-16.00. Biljettkassan i operahuset har tillsvidare stängt. 

Telefonbokning Wermland Opera

Måndag-fredag 10-16 (lunchstängt 12-13)
Tel: 
054-21 03 90
E-post: biljetter@wermlandopera.com (endast för info och förfrågan) 

 

Förändrade öppettider

Biljettkassan i operahusets foajé har stängt tillsvidare.

På grund av Covid-19 ställer Wermland Opera in all publik verksamhet vår- och sommarsäsongen 2020. 

Berörda besökare som har biljett till något av evenemangen erbjuds ett presentkort på biljettsumman. Presentkortet är giltigt i två år och gäller till Wermland Operas hela repertoar.

För att erhålla ett presentkort vänligen kontakta: marknad@wermlandopera.com senast den 31 maj. Ange namn, gärna bokningsnummer eller den mailadress som biljetten var bokad i, samt telefonnummer. 
Notera att presentkortet ej kan användas vid bokning via webben. Kontakta oss på Wermland Opera vid nybokningar så hjälper vi dig med glädje.

Vi är naturligtvis oerhört tacksamma gentemot dem som önskar efterskänka biljettsumman.

Vi vill rikta ett varmt tack till alla våra besökare för visat tålamod och förståelse över att svarstiden är längre än normalt. 

 

Biljettkassan ordinarie öppettider

Tisdag-fredag 13-17
Samt två timmar före föreställning

Besöksadress: Malmtorgsgatan 2, 653 40 Karlstad
Hitta till oss

 

Grupper & företag

Vi arrangerar med glädje ditt gruppbesök! Oavsett om du är researrangör, ordnar ett företagsevent eller vill göra något kul med ditt kompisgäng. Vår säljare komponerar ditt besök på bästa sätt.

Ta kontakt med vår säljare Ewa så kan hon erbjuda: 

 • Förmånen att boka biljetter före det offentliga biljettsläppet
 • Färdiga paket och hjälp med att skräddarsy dem för dina behov
 • Möjlighet att kunna planera in både vår-, sommar-, höst- och vinterresor
 • Tips på flera kulturupplevelser för att anordna en längre Värmlandstur
 • Personlig kontakt direkt med säljare

Kontakta:
Ewa Höögh van Baaren, säljare
Tel: 054-17 05 08
E-post: ewa.hoogh@wermlandopera.com 

Bild på Operahuset i Karlstad

Postadress

Wermland Opera (Spinneriet)
Älvgatan 49
652 30 KARLSTAD
Tel: 054-21 03 90 (växel)

På Spinneriet finns Lilla scenen, administration, verkstäder samt repetitionslokaler.
Biljettkassan är öppen två timmar före föreställning på Lilla scenen.

Vid föreställningen

Garderob

 • Vi erbjuder gratis garderob både på Stora Scenen och Lilla Scenen. Vi ansvarar ej för personliga tillhörigheter.
 • Vid Stora scenen har du även möjlighet att hänga in dina ytterkläder i vår lilla bemannade garderob nere i foajén till en kostnad av 20 kronor.

Inringning

 • Inringningar talar om att det är dags att gå in i salongen och uppsöka sin plats.

Innan föreställningens början

 • 1:a ringning: 15 minuter innan start
 • 2:a ringning: 7 minuter kvar 
 • 3:dje ringning: 3 minuter innan utsatt föreställningstid

I pauserna sker första ringningen

 • 1:a ringning: 7 minuter kvar
 • 2:a ringning: 5 minuter kvar
 • 3:dje ringning: 3 minuter kvar innan föreställningen fortsätter

Textmaskin

 • När föreställningar ges på annat språk än svenska översätts texten på en monitor så det ska vara lätt för dig att följa med i handlingen

Fotografering och inspelning

 • All fotografering och inspelning under pågående föreställning är förbjuden

Sent ankomna besökare

 • Efter föreställningens början släpps ingen in i salongen
 • Dörrarna stängs på klockslaget vid utsatt föreställningstid

 

Styrelse och ledning

Ledamöter

Leif Sandberg (M) ordförande
Fredrik Persson (S) vice ordförande
David Bildt (C)
Niklas Lehresjön (L)
Helen Einarsson (S)
Erivan Waysi (S)
Urban Pettersson (SD)

Ersättare

Ingegerd Welin Fogelberg (SIV)
Mattias Joelsson (KD)
Ulrik Scheller (MP)
Christina Wahrolin (S)
Nils-Gunnar Andersson (S)
Anna Dahlén Gauffin (S)
Anders Skogberg (SD)


Ledningsgrupp

Ole Wiggo Bang, Opera- och orkesterchef
Lena Nyberg, Administrativ chef - tjänstledig
Camilla Nordström, Opera/teaterproducent
Inger Einheri, Teknisk producent
Pernilla Bergland Eduard, Marknadschef
Annika Bohlin, Orkesterproducent
Fredrik Sjöstedt, Barn- och ungdomsproducent

 

Om cookies

Alla som besöker en webbplats med cookies, ska enligt svensk lag få information om att webbplatsen innehåller cookies, vad de används till och hur de kan undvikas.

Vad är en cookie (kaka)?

En kaka är en liten textfil som webbplatsen du besöker sparar på din dator. Kakor används på många webbplatser för att ge användaren tillgång till olika funktioner. Det finns två typer av kakor. Den ena lagras tillfälligt på din dator under tiden du är inne och surfar på en sida. Den försvinner när du stänger din webbläsare. Den andra typen sparar en fil under en längre tid på din dator. Den används till exempel vid funktioner som talar om vad som är nytt sedan du senast besökte den aktuella webbplatsen.

Post- och telestyrelsen, som är tillsynsmyndighet på området, lämnar ytterligare information om kakor.

Cookies på webbplatsen

Webbanalysverktyget Google Analytics som används på denna webbplats använder kakor. Kakorna samlar in information om hur besökarna använder webbplatsen t.ex. antal sidvisningar, var besökare kommer från och antal besök i syfte att förbättra webbplatsen och ge en bra användarupplevelse. Om du inte vill acceptera kakor så samlas ingen information in.

Så här undviker du kakor

Vill du inte acceptera kakor kan du ställa in din webbläsare så att du automatiskt nekar till lagring av kakor eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en kaka. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade kakor raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information.

Att välja att stänga av möjligheten för webbplatsen att lagra cookies påverkar inte den här webbplatsens funktion utöver vad som angivits ovan

Kulturkompis

Kulturkompis - make friends through culture VAD ÄR KULTURKOMPIS? Kulturkompis – make friends through culture ger nyanlända och etablerade svenskar möjligheten att gå på kulturaktiviterer tillsammans - konsert, bio, museum eller liknande. Konst och kultur är vårt universella språk. Genom att uppleva den tillsammans tror vi att spännande möten, samtal och relationer kan uppstå. Kulturkompis är del av Studieförbundet Bildas arbete med nyanlända och deras uppdrag att bidra till meningsfulla aktiviter som stärker kunskapen i svenska, det svenska samhället och främjar deltagandet i samhällslivet.   HUR FUNGERAR KULTURKOMPIS? • Kulturkompisgrupper får gå gratis på kulturaktiviteter• Efter kulturaktiviteten skall gruppen samtala kring vad ni har upplevt, gärna över en kaffe.• För att ta del av Kulturkompispaketet skall ni vara en grupp på fyra personer, varav två ska vara nyanlända.• I gruppen bestämmer ni själva vad ni skall gå på och när det passar er bäst.• Boka biljetter via de olika kulturaktörernas hemsidor eller använd era kulturkompiskort.   VILL DU BLI KULTURKOMPIS? Besök www.kulturkompis.nu och fyll i anmälan.