Bild på Cecilie Nerfont Thorgersen

Cecilie Nerfont Thorgersen

Cecilie Nerfont Thorgersen gjorde sin debut på Wermland Opera med rollen som Fantine i Les Misérables 1996.

 

Cecilie har medverkat i de flesta av Wermland Operas stora musikaler och gjort roller såsom Elisabeth i musikalen med samma namn, Mozarts syster Nannerl i musikalen Mozart!, Maria i West Side Story, den prostituerade Lucy Harris i Jekyll and Hyde, en 90-årig Cecilie i publikfavoriten Evigt ung och rollen Irene Roth i Crazy for You.

 

På Lilla scenen har hon gjort rollen som Mrs Johnstone i Blodsbröder, tiggerskan Lucy i Wermland Operas senaste version av Sweeney Todd samt ett gripande porträtt av den bipolära mamman i Next to Normal. I Wermland Operas regi har hon också medverkat i ett flertal turnéer runt om i Värmland.

 

Utanför Wermland Operas väggar har hon bland annat setts i Malmö operas Spelman på taket, på Det Norske Teateret som Aldonza i Mannen från La Mancha, på Göteborgsoperan som Älskarinnan i Evita, som Eliza i My Fair Lady på Norsk Riksteatres turné samt som Ellen i Miss Saigon på Malmö Opera. Vidare har hon gjort rollerna Nymfen och Prosperpina i den publik- och kritikerrosade L'Orfeo samt medverkat i musikalen Parade på Lilla scenen.

 

Under 2016 och 2017 medverkade Cecilie, som Fantine, i Les Misérables på Wermland Opera.