Rikard Björk

Rikard Björk är skådespelare, musikalartist och översättare, utbildad vid Teaterhögskolan i Göteborg. Han är brett engagerad inom talteater, musikteater, röstskådespeleri och film.

Musikalkarriären inledde Rikard som barnskådespelare i Les Miserablés på Göteborgsoperan. På senare år har han medverkat i Sunset Boulevard och på Wermland opera som Enjolras i Les Misérables 2016 och Frankie Epps i sverigepremiären av Parade 2015. För tillfället är medverkar han i den kritikerrosade publiksuccén Så som i himmelen i rollen som Tore på Oscarsteatern i Stockholm.

Han långfilmsdebuterade i Jävla pojkar 2012. Därefter har vi kunnat se honom i bland annat Vår tid är nu, Beck, Morden i Sandhamn och Johan Falk.

På Uppsala stadsteater sågs han 2012 porträttera nazisten Otto Hallberg i pjäsen 4 dagar i april. Samma år skrev han dramat Gränslösa land, en pjäs baserad på hans tid som människorättsaktivist i Palestina. Föreställningen uppfördes på Artisten i Göteborg av skådespelare, flyktingar, musikalartister och musiker.

Nu är han aktuell med Måndag hela veckan som han översatt tillsammans med Sanne Skjervik.

www.rikardbjork.se