Per-Otto Johansson

Per-Otto Johansson har trots sin ringa ålder en anmärkningsvärd fullödig resumé Han studerade vid Musikhögskolan i Malmö för Gunnar Staern samt tog masterclasses för Kurt Sanderling och Manfred Honeck. 2003 utexaminerades Per-Otto som dirigent från Kungliga Danska Musikkonservatoriet i Köpenhamn.

Johansson har alltid outtröttligt kämpat för att öka sitt kunnande och för att fånga musikens själ. På grund av att han arbetar kompromisslöst i sitt sätt att närma sig musiken önskar många av världens ledande orkestrar att spela under hans ledning.

I större sammanhang debuterade Per-Otto vid Nobelfestligheterna 2008 då han dirigerade en ny opera Guldringen baserad på Wagners Nibelungens RIng. Därefter har karriären satt fart och han fick snabbt uppdrag att dirigera Trollflöjten på Köpenhamnsoperan och La Bohème på Wermland Opera. Under många år har han också haft ett nära samarbete med Malmö Opera där han dirigerat Maskeradbalen, Macbeth, La Bohème, Skuggspel, Dead Man Walking och South Pacific.

De senast åren har han också dirigerat utomlands såsom i tyska Stralsund; Hans och Greta, i Aarhus, Danmark; Barberaren i Sevilla och Figaros bröllop, samt i Nederländska Maasricht; Trollflöjten, Pajazzo och La traviata. 2015 och 2016 är han aktuell på Kungliga Operan i Köpenhamn med Nielsens Maskarade samt i Maasricht med Askungen och La Bohème.
 

Tidigare på Wermland Opera