toppbild

Monica Tyllgren

Monica Tyllgren är utbildad vid Musikhögskolan i Stockholm och påbörjade under studieåren sin yrkesbana som sångerska inom olika musikaliska och sceniska genrer. Musikaldebuten skedde på Chinateatern i rollen som Grizabella i Cats samtidigt som hon anlitades flitigt som körsångerska för inspelningar i studio- och tv-sammanhang.

 

Monica var under åren 1990 till 2002 anställd som korist vid Malmö Opera och medverkade i samtliga operor på stora scenen under dessa år. Monica spelade även roller som; Anna Sparre i Elvira Madigan, Fruma Sarah i Spelman på taket, Luisa i Nine, Styvsystern i Into the woods, Sjörövarjenny i Tiggarens opera, Susan Hersey i The full Monty, samt cover för Ulrika i Kristina från Duvemåla. Monica har även gestaltat Mrs Lovett i Sweeney Todd, Joanne i Company, samt Golde i Spelman på taket.

Monica är anställd som adjunkt i sång och musikdramatisk gestaltning på skådespelarutbildningen vid Teaterhögskolan i Malmö och tilldelades i juni 2017 ett stipendium för att hon de senaste åren genomfört ett genomgripande flerdimensionellt utvecklingsarbete inom sång- och musikdramatisk undervisning för skådespelare, samt komponerat, skrivit och uppfört två nya musikdramatiska verk som är skrivet med en samhällelig och samtida angelägenhetsgrad.

Just nu på Wermland Opera

Tidigare på Wermland Opera