toppbild

Michael Brolin

I Wermland Operas uppsättning av La tragédie de Carmen har Michael Brolin medverkat som stuntkoordinator och gjort fight-koreografin.

Michael Brolin, från Karlstad, har utövat karate i över tjugo års tid och har vid det här laget uppnått svart bälte, andra graden. Han har tävlat för Svenska Karateförbundet och vunnit flera guld- och silvermedaljer i såväl nordiska som internationella mästerskap.

Intresset för stunt har funnits sedan barnsben. Redan i tonåren medverkade han som stuntman i Wilda Western parken High Chaparral. 1998 var han med och grundade ”Stuntmakers” och har sedan dess arbetat med film och TV.

År 2000 började Michael Brolin studera på The Australian Stunt Academy. Efter examen fick han genast kontrakt som stuntman och skådespelare på Universal Studios i Japan. Michael flyttade så småningom till Storbritannien där han efter fyra års studier, på Kogan Academy of Dramatic Arts in London, tog examen i skådespeleri och regi. Han har därefter skrivit och regisserat flertalet shower på High Chaparral och medverkat i flera filmer och TV-serier såsom Gåsmamman, Den tredje vågen och Johan Falk.