toppbild

Martyna Lisowska

Martyna Lisowska började som dansare och utbildade sig senare till musikalartist vid Balettakademien i Stockholm. Under många år har hon medverkat i en mängd scenproduktioner och konserter runtom i landet.

 

 

 

Uppsättningar i urval på TEATERi i Jönköping är Zoomovie, Ankomsten, Sophie Scholl och Polarörnen. På Länsteatern på Gotland har hon bland annat gjort roller i Jorden vi ärvde, Ensamma men tillsammans samt Svenskbyborna. Vidare har Martyna spelat rollen som en åldrad Martyna i Evigt Ung på Borås Stadsteater, Betty i Sunset Boulevard på GöteborgsOperan, Anita i West Side Story på Norrlandsoperan och Sally Bowles i Cabaret på Östgötateatern, där hon även spelade Tzeitel i Spelman på taket. Martyna Lisowska har även medverkat i Kharmen på Göteborgs stadsteater, A Chorus Line på GöteborgsOperan, Chess på Cirkus, Grease på Skandinavienturné samt Chicago och West Side Story på Oscarsteatern m.fl.

Som barn blev Martyna Lisowska känd för hela svenska folket när hon spelade Spöket Cecilia i TV-produktionen Toffelhjältarna och Martyna i Solstollarna på SVT.

Foto: Stig Hammarstedt

 

Just nu på Wermland Opera