toppbild

Johannes Held

Johannes Held, från Tyskland, fick sin första musikaliska utbildning i Stuttgarts gosskör Hymnus. Studier på Musikhögskolan i Freiburg och på Kungliga Danska Musikakademien ledde till  Operaakademin på Kungliga Operan i Danmark. Där debuterade han 2013 som Morales i Bizets Carmen och han sjöng huvudrollen Smirnoff i Waltons Björnen.

 

 Säsongen 2013-14 var Johannes Held engagerad som solist på Oldenburgs Stattstheater. Då sjöng han Guglielmo i Cosi fan tutte, Dr Falke i Läderlappen och Sid i Albert Herring. Dessutom framträdde han som solist med Södra Jyllands Symfoniorkester i Carl Nielsens Symfoni nr 3. Säsongen därpå gästade han Kungliga Operan i Köpenhamn som Der Diener i Lulu och på Staatstheater i Mainz sjöng han Konrad Nachtigal i Mästersångarna.
Han har också varit solist i Mozarts Requiem i både Danmark och Tyskland samt medverkat i Peer Gynt med Reutlinger Filharmonien. Framtida engagemang inkluderar Mendelssohns Elias och Rossinis Petit Messe Solennelle i Tyskland.

Trots att Johannes är tidigt i karriären är han väletablerad som Liedsångare. Hans repertoar täcker huvudsakligen Schubert, Schumann, Brahms och Wolf. Hans senaste projekt har varit en iscensatt version av Schuberts Winterreise, som han och pianisten Daniel Beskow har turnerat med i Sverige, Danmark och Tyskland.

Johannes Held är grundare och konstnärlig ledare för konstsångsfestivalen Der Zwerg i Tyskland.