Jan Stigmer

Jan Stigmer har under många år blivit uppmärksammad av publik och kritiker för sitt personliga och kommunikativa violinspel. Det är utan tvekan hans lyriska och färgstarka spel som skiljer honom åt från mängden.

Sedan tjugoårsåldern har Jan Stigmer turnerat flitigt och han har framträtt med några av världens främsta orkestrar såsom English Chamber Orchestra och Moskvas kammarorkester. Det intensiva turnerandet har tagit honom till de flesta europeiska länderna samt till USA, Sydamerika och Asien.

Efter USA-debuten i Chicago med Sibelius violinkonsert beskrev Chicago Tribune framförandet ”a breath taking tour-de-force”.

Hans debut på den berömda ”Sala Cecilia Meireles” i Rio de Janeiro blev framröstad som Årets Föreställning i ”Globo”. Efter att ha turnerat i Kina blev Jan Stigmer den förste västerländske musikern någonsin att uppträda i Tibet, vilket var år 2005.

2010 genomförde han dessutom en turné i Kina tillsammans med Wermland Operas orkester. Han spelar på en violin av Antonio Stradivarius.