Jakob Petrén

Jakob Petrén är pianist, kompositör och producent. Efter två års studier vid Ingesunds folkhögskola i Arvika gick han vidare till musikerutbildningen vid Musikhögskolan i Göteborg med Hans Pålsson som huvudlärare. Jakob är verksam som solist, kapellmästare, kompositör och arrangör i flera genrer och konstellationer och framträder regelbundet i stora delar av världen.

2006-2009 var Jakob kapellmästare för Ace of Base, och spelade keyboard och körade på deras världsturné. Jakob finns med som låtskrivare på Donna Summers sista CD Crayons, som gick direkt upp på 17:e plats på Billboard listans topp 200.

Vintern 2010 medverkade han som en av de fem pianisterna som framförde Rigoletto på Wermland Opera. Därefter har han varit flitigt engagerad i Karlstad, mestadels som den mumlande men briljant spelande pianisten i långköraren Evigt ung. Jakob var även kapellmästare i musikalen Next to Normal på Wermland Operas Lilla scen samt medverkade i soarén Fyra och en flygel. I november och december kommer han dessutom medverka i Wermland Operas julturné.

Bland andra aktuella uppsättningar inom genren där Jakob har varit ansvarig för den musikaliska produktionen och arrangemangen kan nämnas musikalerna My Fair Lady (våren 2013) och Annie (hösten 2013) på Folketeateret i Oslo.