Hanna Husàhr

Hanna är född och uppväxt i Borlänge. Hon började sina sångstudier på Musikkonservatoriet i Falun. Vid 18 års ålder fortsatte hon studierna i London på Guildhall School of Music and Drama där hon tog examen 2006. Sedan följde studier på Stockholms operastudio samt på masterutbildningen i opera vid Göteborgs Universitet.

Säsongen 2010/2011 var Hanna knuten till Nationaloperan i Helsingfors där man kunde se henne i roller som Adina i Kärleksdrycken och Översteprästinnan i Aida. Sommaren 2011 sjöng hon rollen som Giannetta i Kärleksdrycken samt medverkade i två konserter med Malena Ernman i Dalhalla. Hon var också med i invigningskonserten av Vattnäs Konsertlada i juli 2011.

Hanna gjorde sin debut som Leïla i Bizets Pärlfiskarna på Folkoperan 2009, en roll hon också sjöng i Göteborgs Konserthus april 2010. Sommaren 2009 var hon cover för rollerna Papagena och Första damen i Trollflöjten i Dalhalla. Sommaren 2010 sjöng Hanna Husáhr Adina i Donizettis Kärleksdrycken på turné med Skånska Opera. Under studietiden har Hanna sjungit bland annat Elena i Glucks Paride ed Elena, Giulietta i Bellinis I Capuleti e i Montecchi samt Laetitia i Menottis The old maid and the thief.

Nu är hon engagerad av Wermland Opera för att sjunga Maria Magdalena i en scenisk uppsättning av Bach’s Johannespassionen.

 

Tidigare på Wermland Opera