Fredrik Helgesson

Fredrik är utbildad på Ingesunds folkhögskola på musiklinjen och därefter på Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Han studerade sång för Christina Öqvist Matton, Britta Sundberg och David Harper samt deltog även i masterclasses med Ingvar Wixell, Ragnar Ulfung, Birgit Nilsson och Erik Saedén.

Fredrik har bland annat sjungit Mozarts Requiem, Faurés Requiem, Bachs Juloratorium och Larssons Förklädd gud samt hade en solistroll i Vadstena Akademiens operauppsättning 1997. Efter flera år på Musikhögskolan flyttade Fredrik till Ungern för att studera ”belcanto”.

Han återvände till Sverige och Värmland 2002. Numera är Fredrik socionom/socialpedagog och frilansar som sångare. Han sjunger i kyrkor och i konsertsammanhang. Han har medverkat i Wermland Operas kör i uppsättningarna av Nabucco av Verdi, Lady McBeth från Mtsensk av Shostakovich samt Parsifal och Ragnarök av Wagner.

Hösten 2012 var han aktuell som Francesco i den konsertanta versionen av Verdis I Masnadieri på Wermland Operas Stora scen.
 

Tidigare på Wermland Opera