Lila och orange bakgrundsbild

Alla produktioner under 2020 ställs in eller skjuts på framtiden

Stjärnorna i baren, Löparnisses jul och även Julvandringen ställs in pga smittorisken. Efter nyår ställs Trettondagskonserten med länsturné in. Det enda vi kan erbjuda Karlstadsborna är att besöka Julparken.

Karlstad 13 november 2020

Wermland Operas åtgärder med anledning av de skärpta allmänna råden kring smittspridning av Covid-19.

Det är med tungt hjärta som Wermland Opera måste meddela nedanstående konsekvenser för vår offentliga verksamhet.

Följande produktioner kommer äga rum enligt plan:

Julparken med ljus och ljud i parken utanför Operahuset, kommer att genomföras som planerat. Den kommer vara tänd varje dag mellan 16-23 från 21 november till 31 december.

Följande produktioner är inställda:

Stjärnorna i baren. Produktionen ställs in helt och hållet under november och december, men kan återkomma under våren 2021 om omständigheterna medger!

Julvandringen kan tyvärr inte heller genomföras efter att regeringens restriktion om att max åtta personer får samlas kom 16 november. Julvandringen finns kvar i operahuset och om möjlighet finns för öppnande kan vi göra det med ganska kort varsel.

Luciakonsert med Norrstrands musikklasser

Löparnisses jul. Årets julturnéproduktion ställs in och kommer förhoppningsvis kunna ha urpremiär nästa jul istället.

Trettondagskonsert med bal samt länsturné. Vi kommer varken kunna genomföra konserten på Karlstad CCC eller efterföljande turné med konserten runt om i Värmland.

Samtliga konserter/föreställningar för skola, vård samt Kultur och Hälsa ställs in under november och december.

Wermland Opera kommer att kontakta alla som köpt biljetter till de inställda produktionerna.

Produktionerna Jag älskar dig, du är perfekt, men… samt operorna Pajazzo och Gianni Schicchi är nu i repetitionsfasen och planeras spela i januari och februari 2021. I nuläget bedömer vi att de planerade premiärdatumen kan visa sig omöjliga att bibehålla och vi kan tvingas att även flytta dessa föreställningar framåt i tiden. Wermland Opera återkommer med mer information om vårens planering när vi vet om ”Skärpta allmänna råd” förlängs efter den 10 december.

Vi återkommer även om de övergripande konsekvenserna för vår ekonomi.

Ole Wiggo Bang
Opera- och orkesterchef