Lila och orange bakgrundsbild

Nyheter

Something Rotten!

1 maj 2018

Den heltokiga Broadwaysuccén kommer till Karlstad! Häng med till London på 90-talet - 1590-talet! Som första teater i Europa ger Wermland Opera Something Rotten om Nick (Christer Nerfont) och Nigel (Tord Hansson) Bottom.

Bröderna sliter för att slå sig fram som pjäsförfattare medan den snygge, oerhört populäre "rockstjärnan" William Shakespeare (Patrik Martinsson) producerar hit efter hit. När det lokala oraklet förutspår att framtiden ligger i pjäser med både sång och dans ger bröderna sig i kast med att skriva världens första musikal för att bräcka Shakespeare.

Läs mer och boka här...

 


 

Måns Z i publiken på Klassisk Lördag

16 januari 2018

Storfrämmande x 2! Samtidigt som världspianisten Martin Sturfält ger Mozarts Pianokonsert nr 20 passar Måns och Wiberg på att spela in ett avsnitt av "Chevalereskt".

När det är dags för årets första Klassisk lördagskonsert hälsar vi återigen världspianisten Martin Sturfält välkommen. I publiken hittar vi också Måns Zelmerlöw och Alexander Wiberg! De spelar in en TV-serie som heter ”Chevalereskt”. Att gå på konsert, njuta av klassisk musik och klä sig snyggt för detta tillfälle faller enligt dem under detta begrepp.

Repertoar:  Förutom Mozarts pianokonsert nr 20 kommer Martin och stråkensemblen ur Wermland Operas orkester spela ett stycke av den kvinnliga, svenska 1800tals-kompositören Amanda Maier.

Stråkkvintett: Richard Lazar & Torbjörn Strand (violin), Thomas Heinemann (viola), Gudmund Ingwall (cello), Karl Kinberg (kontrabas)

Pianisten Martin Sturfält har etablerat sig som en uppmärksammad uttolkare av såväl nyare som äldre svensk musik, bl.a. genom internationellt kritikerrosade inspelningar av Stenhammar och Wiklund på Hyperion Records. Han är en flitig gästsolist hos svenska och utländska symfoniorkestrar och är även en hängiven kammarmusiker.

Måns och Wiberg kommer till Värmland och besöker Operan i Karlstad samt kör racing i Karlskoga 
Under inspelningen på Operan kommer de att prata om vilka kläder man har på sig när man går på konsert/opera, hur man uppför sig samt att man som en gentleman njuter av klassisk musik.


 

Repstart av Läderlappen

7 januari 2018

Bara någon dag in på nya året börjar repetitionerna inför vårens stora satsning; Läderlappen!

Det kreativa teamet med regissör Sam Brown, dirigent Johannes Gustavsson översättare Magnus Lindman och scenograf/kostymskapare AnnMary Woods i spetsen samlas tillsammans med alla sångare, både solister och kör, och inleder vårens repetitioner. Tillsammans närmar man sig verket genom att lära känna text och musik.

Följ oss på hemsidan, fb och instagram så kommer ni se föreställningen växer fram. 

Premiär 22 februari!

 


 

Vinteryra

7 januari 2018

Orkestern ger sig ut på vinterturné till fyra olika värmländska orter mellan 11-14 januari.

Tillsammans med violinist och "stehgeiger" Jan Stigmer kommer Wermland Operas orkester bjuda på  verk av Mozart, Lars-Erik Larsson, Strauss, Paganini med flera.

 


 

Rallylåten med Nerfonts

6 februari 2017

Inför 2017-års utgåva av Rally Sweden är det Christer och Cecilie Nerfont som står för den officiella Rallylåten! Lyssna på Christer och Cecilie. De sjunger årets Rally-låt