Lila och orange bakgrundsbild

Nyheter

Tittskåp - Kika in genom entrédörrarna!

27 november 2020

Lagom till 1:a advent står vårt tittskåp klart. När man inte kan gå in i Julvandringen kan man istället få ett smakprov genom att kika in genom Operahusets entrédörrar! Wermland Operas fantastiska kreatörer har skapat en hel värld fylld av juliga och fantasieggande detaljer i Julvandringens första rum, pepparkaksportalen.

Passa på att besöka Julparken och stanna samtidigt till på operahusets trapp och titta in i vårt gigantiska tittskåp. Naturligtvis är det viktigt att hålla avstånd från andra fönstertittare…

Alla produktioner under 2020 ställs in eller skjuts på framtiden

13 november 2020

Stjärnorna i baren, Löparnisses jul och även Julvandringen ställs in pga smittorisken. Efter nyår ställs Trettondagskonserten med länsturné in. Det enda vi kan erbjuda Karlstadsborna är att besöka Julparken.

Karlstad 13 november 2020

Wermland Operas åtgärder med anledning av de skärpta allmänna råden kring smittspridning av Covid-19.

Det är med tungt hjärta som Wermland Opera måste meddela nedanstående konsekvenser för vår offentliga verksamhet.

Följande produktioner kommer äga rum enligt plan:

Julparken med ljus och ljud i parken utanför Operahuset, kommer att genomföras som planerat. Den kommer vara tänd varje dag mellan 16-23 från 21 november till 31 december.

Följande produktioner är inställda:

Stjärnorna i baren. Produktionen ställs in helt och hållet under november och december, men kan återkomma under våren 2021 om omständigheterna medger!

Julvandringen kan tyvärr inte heller genomföras efter att regeringens restriktion om att max åtta personer får samlas kom 16 november. Julvandringen finns kvar i operahuset och om möjlighet finns för öppnande kan vi göra det med ganska kort varsel.

Luciakonsert med Norrstrands musikklasser

Löparnisses jul. Årets julturnéproduktion ställs in och kommer förhoppningsvis kunna ha urpremiär nästa jul istället.

Trettondagskonsert med bal samt länsturné. Vi kommer varken kunna genomföra konserten på Karlstad CCC eller efterföljande turné med konserten runt om i Värmland.

Samtliga konserter/föreställningar för skola, vård samt Kultur och Hälsa ställs in under november och december.

Wermland Opera kommer att kontakta alla som köpt biljetter till de inställda produktionerna.

Produktionerna Jag älskar dig, du är perfekt, men… samt operorna Pajazzo och Gianni Schicchi är nu i repetitionsfasen och planeras spela i januari och februari 2021. I nuläget bedömer vi att de planerade premiärdatumen kan visa sig omöjliga att bibehålla och vi kan tvingas att även flytta dessa föreställningar framåt i tiden. Wermland Opera återkommer med mer information om vårens planering när vi vet om ”Skärpta allmänna råd” förlängs efter den 10 december.

Vi återkommer även om de övergripande konsekvenserna för vår ekonomi.

Ole Wiggo Bang
Opera- och orkesterchef

Nya restriktioner påverkar stjärnorna i baren

2 november 2020

Knappt hann vi släppa nya biljetter förrän det kom skärpta rekommendationer igen. Vi måste tyvärr begränsa publikantalet till 50 personer mellan 21 - 29 november. De som köpt biljetter efter vi släppte fler biljetter kommer kontaktas!

Med anledning av Region Värmlands presskonferens fredagen den 30 oktober måste Wermland Opera dra ner publikantalet till 50 stycken igen. De som köpt biljetter över 50-gränsen under den senaste veckan kommer att bli kontaktade. De får pengarna tillbaka alternativt får boka om till december, med det förbehållet att vi inte heller där vet hur restriktionerna kommer att bli. Vi kommer att spela alla planerade föreställningar i november och december. Spelas 21 november – 31 december.

Nu utökar vi med fler biljetter!

23 oktober 2020

Efter regeringens glädjande besked om en höjd maxgräns för publik släpper vi nu fler biljetter till Stjärnorna i baren gnistrar igen. Biljettsläppet sker måndag 26 oktober kl. 13.00 Självklart behåller vi alla åtgärder för att minimera smittorisken.

Om restriktionerna återigen skärps är det de 50 som bokat först som får behålla sina biljetter.

Läs mer >>

Beethoven med blåsare

12 oktober 2020

Trumpet, trombon, horn, klarinett, fagott, oboe och flöjt. Det finns fortfarande biljetter kvar till den exklusiva konserten Träblås & Bleckblås med bland annat Beethovens första symfoni på programmet - arrangerad endast för blåsinstrument!

Vid fyra tillfällen vecka 43 med start den 22 oktober ges konserten Träblås & Bleckblås. På repertoaren finns, utöver Beethoven, verk av Holst, Addison och Rossini. Ta chansen och upplev Wermland Operas blåsare i en humoristisk men också vacker och kontemplativ konsert på Wermland Operas Stora scen. 

Boka din biljett via telefon 054-21 03 90 eller via webben här!