Lila och orange bakgrundsbild

Nyheter

Biljettkassan har nya besökstider

11 januari 2021

Vi inleder det nya året med att ändra våra besökstider till biljettkassan. Nya öppettider är torsdagar och fredagar 11–13. Observera att biljettkassan tillfälligt har flyttat till Lilla scenen, Spinneriet, Älvgatan 49.

I nuläget säljer vi inga biljetter till framtida föreställningar utan endast presentkort - en uppskattad gåva på bemärkelsedagar och andra högtidsstunder. I biljettkassan kan du även återlösa biljetter till Wermland Operas inställda produktioner.  

Det går givetvis bra att även kontakta oss via mail: biljetter@wermlandopera.com eller via telefon. 

Biljettkassans telefontider: 
Måndag-fredag 10–17 (stängt 12–14)
Tel: 054-21 03 90

Varmt välkommen! 

(Du finner entrédörren till biljettkassan runt hörnet på innergården) 

Julstängt på Wermland Opera

18 december 2020

Wermland Opera har stängt från den 19 december till och med den 10 januari, det gäller även biljettkassa, kundtjänst och växel.

Vid frågor gällande återbetalning av biljetter eller repertoar ber vi dig återkomma från den 11 januari 2021 då vi återgår till ordinarie telefontider:

Ordinarie telefontid Wermland Operas biljettkassa:
Måndag-fredag 10-17 (stängt 12-14)
Tel: 054-21 03 90

Biljettkassan i operahuset har stängt. 

Läs mer om våra öppettider här!

 

Tiotusen röda rosor - CD med Nerfonts

14 december 2020

Våra musikalartister Christer och Cecilie Nerfont har tillsammans med musiker ur Wermland Operas orkester spelat in en CD med fem Thore Skogman-sånger i en annorlunda tappning. Skivan, som heter Tiotusen röda rosor, har en härlig doft av 40-tal. Pär Jorsäter har arrangerat de fem sångerna med inspiration från musikal, schlager och visa.

Tittskåp - Kika in genom entrédörrarna!

27 november 2020

Lagom till 1:a advent står vårt tittskåp klart. När man inte kan gå in i Julvandringen kan man istället få ett smakprov genom att kika in genom Operahusets entrédörrar! Wermland Operas fantastiska kreatörer har skapat en hel värld fylld av juliga och fantasieggande detaljer i Julvandringens första rum, pepparkaksportalen.

Passa på att besöka Julparken och stanna samtidigt till på operahusets trapp och titta in i vårt gigantiska tittskåp. Naturligtvis är det viktigt att hålla avstånd från andra fönstertittare…

Alla produktioner under 2020 ställs in eller skjuts på framtiden

13 november 2020

Stjärnorna i baren, Löparnisses jul och även Julvandringen ställs in pga smittorisken. Efter nyår ställs Trettondagskonserten med länsturné in. Det enda vi kan erbjuda Karlstadsborna är att besöka Julparken.

Karlstad 13 november 2020

Wermland Operas åtgärder med anledning av de skärpta allmänna råden kring smittspridning av Covid-19.

Det är med tungt hjärta som Wermland Opera måste meddela nedanstående konsekvenser för vår offentliga verksamhet.

Följande produktioner kommer äga rum enligt plan:

Julparken med ljus och ljud i parken utanför Operahuset, kommer att genomföras som planerat. Den kommer vara tänd varje dag mellan 16-23 från 21 november till 31 december.

Följande produktioner är inställda:

Stjärnorna i baren. Produktionen ställs in helt och hållet under november och december, men kan återkomma under våren 2021 om omständigheterna medger!

Julvandringen kan tyvärr inte heller genomföras efter att regeringens restriktion om att max åtta personer får samlas kom 16 november. Julvandringen finns kvar i operahuset och om möjlighet finns för öppnande kan vi göra det med ganska kort varsel.

Luciakonsert med Norrstrands musikklasser

Löparnisses jul. Årets julturnéproduktion ställs in och kommer förhoppningsvis kunna ha urpremiär nästa jul istället.

Trettondagskonsert med bal samt länsturné. Vi kommer varken kunna genomföra konserten på Karlstad CCC eller efterföljande turné med konserten runt om i Värmland.

Samtliga konserter/föreställningar för skola, vård samt Kultur och Hälsa ställs in under november och december.

Wermland Opera kommer att kontakta alla som köpt biljetter till de inställda produktionerna.

Produktionerna Jag älskar dig, du är perfekt, men… samt operorna Pajazzo och Gianni Schicchi är nu i repetitionsfasen och planeras spela i januari och februari 2021. I nuläget bedömer vi att de planerade premiärdatumen kan visa sig omöjliga att bibehålla och vi kan tvingas att även flytta dessa föreställningar framåt i tiden. Wermland Opera återkommer med mer information om vårens planering när vi vet om ”Skärpta allmänna råd” förlängs efter den 10 december.

Vi återkommer även om de övergripande konsekvenserna för vår ekonomi.

Ole Wiggo Bang
Opera- och orkesterchef