Lila och orange bakgrundsbild

Nyheter

Drömsommarjobbet 2021

17 februari 2021

DRÖMSOMMARJOBBET 2021 erbjuder dig som är ung en möjlighet att testa hur det är att jobba inom kulturområdet.

Under fyra sommarveckor (14 juni-9 juli) får du arbeta tillsammans med en professionell handledare inom inriktningarna dans, film, klassisk musik, skrivande eller stickning. Drömsommarjobbet ger dig en grym erfarenhet som får dig att växa som person, ger klirr i kassan och dessutom passar finfint i CV:n. Du som bor i Värmland och går ur grundskolans årskurs 9 eller årskurs 1 eller 2 på gymnasiet kan ansöka om plats på Drömsommarjobbet. Drömsommarjobbet 2021 arrangeras av Region Värmland och Wermland Opera med stöd av Arvika kommun, Karlstads kommun och Kulturrådet.

Ansökan är öppen 17 februari - 21 mars.
https://www.regionvarmland.se/dromsommarjobbet

Biljettkassan har nya öppettider

11 januari 2021

Vi inleder det nya året med att ändra våra besökstider till biljettkassan. Nya öppettider är torsdagar och fredagar 11–13. Observera att biljettkassan tillfälligt har flyttat till Lilla scenen, Spinneriet, Älvgatan 49.

I nuläget säljer vi inga biljetter till framtida föreställningar utan endast presentkort - en uppskattad gåva på bemärkelsedagar och andra högtidsstunder. I biljettkassan kan du även återlösa biljetter till Wermland Operas inställda produktioner.  

Det går givetvis bra att även kontakta oss via mail: biljetter@wermlandopera.com eller via telefon. 

Biljettkassans telefontider: 
Måndag-fredag 10–17 (stängt 12–14)
Tel: 054-21 03 90

Varmt välkommen! 

(Du finner entrédörren till biljettkassan runt hörnet på innergården) 

Julstängt på Wermland Opera

18 december 2020

Wermland Opera har stängt från den 19 december till och med den 10 januari, det gäller även biljettkassa, kundtjänst och växel.

Vid frågor gällande återbetalning av biljetter eller repertoar ber vi dig återkomma från den 11 januari 2021 då vi återgår till ordinarie telefontider:

Ordinarie telefontid Wermland Operas biljettkassa:
Måndag-fredag 10-17 (stängt 12-14)
Tel: 054-21 03 90

Biljettkassan i operahuset har stängt. 

Läs mer om våra öppettider här!

 

Tiotusen röda rosor - CD med Nerfonts

14 december 2020

Våra musikalartister Christer och Cecilie Nerfont har tillsammans med musiker ur Wermland Operas orkester spelat in en CD med fem Thore Skogman-sånger i en annorlunda tappning. Skivan, som heter Tiotusen röda rosor, har en härlig doft av 40-tal. Pär Jorsäter har arrangerat de fem sångerna med inspiration från musikal, schlager och visa.

Tittskåp - Kika in genom entrédörrarna!

27 november 2020

Lagom till 1:a advent står vårt tittskåp klart. När man inte kan gå in i Julvandringen kan man istället få ett smakprov genom att kika in genom Operahusets entrédörrar! Wermland Operas fantastiska kreatörer har skapat en hel värld fylld av juliga och fantasieggande detaljer i Julvandringens första rum, pepparkaksportalen.

Passa på att besöka Julparken och stanna samtidigt till på operahusets trapp och titta in i vårt gigantiska tittskåp. Naturligtvis är det viktigt att hålla avstånd från andra fönstertittare…