Lila och orange bakgrundsbild

Nyheter

Gnistrande biljettsläpp

22 september 2020

Snart släpps biljetterna till den stjärnspäckade publiksuccén Stjärnorna i baren gnistrar igen. Denna gång lyser hela tio stjärnsolister upp vintermörkret i Karlstad!

Fjolårets fantastiska stjärnor Christer Nerfont, Cecilie Nerfont Thorgersen, Anna-Maria Krawe och Ole Aleksander Bang får i år sällskap av operasångarna AnnLouice Lögdlund och Anton Ljungqvist samt musikalartisterna Pia Ternström och Oskar Roslund.

Nu har det även blivit klart att Philip Jalmelid och Tuva B Larsen ansluter till sällskapet. Paret har gjort succé i musikalen Såsom i himmelen som spelats för fulla hus på Oscarsteatern i Stockholm. Philip Jalmelid gjorde 2016-17 även succé på Wermland Opera (senare även på Spira i Jönköping) som Javert i Les Misérables. Nu återkommer han alltså efter sina framgångar i Så som i himmelen tillsammans med sin motspelerska Tuva, som också blivit hans partner privat.

De eftertraktade biljetterna släpps så snart vi fått besked om de nya restriktionerna gällande publikantal, som väntas träda i kraft inom kort.

Läs mer om Stjärnorna i baren gnistrar igen

Biljetterna är släppta!

21 augusti 2020

Mozart, Mahler, Beethoven och Bizet. Nu flödar ljuvligt vackra toner från Wermland Operas Stora scen. Solister och orkester bjuder på ett exklusivt program med allt från älskade klassiska verk till operaarior och musikalmusik.

Veckans konsert framförs vid fyra tillfällen varje vecka från 10 september till 31 oktober. Upplev en helt ny konsert varje vecka – åtta veckor i rad. Operahuset är corona-anpassat och vi är mer redo än någonsin att ta emot vår kära publik. Varmt välkommen!

Läs mer om Veckans konserter här!

Besked inom kort!

5 augusti 2020

Nu har vi öppnat efter semestern. Nästa vecka ska alla våra semesterfirare vara tillbaka och runt 14-15 augusti ska vi kunna berätta hur hösten på Wermland Opera ser ut - utifrån de besked vi fått hittills. Biljettbokningen har öppet måndag - fredag från kl 10.00 Tel: 054 - 21 03 90. Biljettkassan i operahuset har tillsvidare stängt på grund av rådande situation.

Vi planerar för en höst fylld av exklusiva och högkvalitativa musikupplevelser – allt i linje med aktuella rekommendationer och riktlinjer.

Varmt tack för våren som gått. Den stöttning som vi fått av vår hängivna publik har varit fantastisk.

Nästa säsongs program

20 april 2020

Vanligtvis brukar vi presentera vår repertoar för nästa säsong runt 1:a maj. Men eftersom inget är som det brukar i vårt samhälle just nu kan vi tyvärr inte agera som vanligt.

Det viktigaste för oss är att vi kan erbjuda en så säker och trygg upplevelse hos oss som möjligt, både för publik och aktörer.
Vi kommer därför att avvakta fram till slutet av maj med att presentera programmet, väl medvetna om att det kan komma förändringar.
Hoppas vi möts snart igen – ta hand om varandra!

Här kan du läsa mer om våra kommande produktioner

OM CORONAVIRUSET

16 mars 2020

Wermland Opera ställer in resten av innevarande säsong. På grund av Covid-19 ser Wermland Opera sig tvungna att ställa in hela vårterminen 2020, fram till sommarsemestern.

Vi ställer in resterande föreställningar av musikalen Måndag hela veckan, Klassisk lördag-konserten Operapärlor, Operahögskolans i Stockholm gästspel samt slutligen maratonkonserten Beethoven X 17, vilken skulle ha spelats 24 och 27 juni.

Höstens industribarockopera Eurydike skjuts på framtiden och i nuläget planeras ny repertoar för hösten 2020.

Alla som har utlösta biljetter till en föreställning eller konsert kommer att få presentkort på biljettsumman som erlagts. Kontakta oss senast 31 maj på marknad@wermlandopera.com för att erhålla presentkort till Wermland Operas kommande repertoar. Vi är naturligtvis oerhört tacksamma till dem som önskar efterskänka biljettsumman.

Obs!
Veckan efter påsk (v.16) är Wermland Opera helt stängd. Vi finns åter på plats den 20 april.

Vi vill rikta ett varmt tack till alla våra besökare för visat tålamod och förståelse över att svarstiden är längre än normalt.