Lila och orange bakgrundsbild

Nyheter

Besked inom kort!

5 augusti 2020

Nu har vi öppnat efter semestern. Nästa vecka ska alla våra semesterfirare vara tillbaka och runt 14-15 augusti ska vi kunna berätta hur hösten på Wermland Opera ser ut - utifrån de besked vi fått hittills. Biljettbokningen har öppet måndag - fredag från kl 10.00 Tel: 054 - 21 03 90. Biljettkassan i operahuset har tillsvidare stängt på grund av rådande situation.

Vi planerar för en höst fylld av exklusiva och högkvalitativa musikupplevelser – allt i linje med aktuella rekommendationer och riktlinjer.

Varmt tack för våren som gått. Den stöttning som vi fått av vår hängivna publik har varit fantastisk.

Nästa säsongs program

20 april 2020

Vanligtvis brukar vi presentera vår repertoar för nästa säsong runt 1:a maj. Men eftersom inget är som det brukar i vårt samhälle just nu kan vi tyvärr inte agera som vanligt.

Det viktigaste för oss är att vi kan erbjuda en så säker och trygg upplevelse hos oss som möjligt, både för publik och aktörer.
Vi kommer därför att avvakta fram till slutet av maj med att presentera programmet, väl medvetna om att det kan komma förändringar.
Hoppas vi möts snart igen – ta hand om varandra!

Här kan du läsa mer om våra kommande produktioner

OM CORONAVIRUSET

16 mars 2020

Wermland Opera ställer in resten av innevarande säsong. På grund av Covid-19 ser Wermland Opera sig tvungna att ställa in hela vårterminen 2020, fram till sommarsemestern.

Vi ställer in resterande föreställningar av musikalen Måndag hela veckan, Klassisk lördag-konserten Operapärlor, Operahögskolans i Stockholm gästspel samt slutligen maratonkonserten Beethoven X 17, vilken skulle ha spelats 24 och 27 juni.

Höstens industribarockopera Eurydike skjuts på framtiden och i nuläget planeras ny repertoar för hösten 2020.

Alla som har utlösta biljetter till en föreställning eller konsert kommer att få presentkort på biljettsumman som erlagts. Kontakta oss senast 31 maj på marknad@wermlandopera.com för att erhålla presentkort till Wermland Operas kommande repertoar. Vi är naturligtvis oerhört tacksamma till dem som önskar efterskänka biljettsumman.

Obs!
Veckan efter påsk (v.16) är Wermland Opera helt stängd. Vi finns åter på plats den 20 april.

Vi vill rikta ett varmt tack till alla våra besökare för visat tålamod och förståelse över att svarstiden är längre än normalt. 

Eurydike

27 februari 2020

Världspremiär i Karlstad på nyskriven opera! Hösten 2020 följer vi upp Wermland Operas publiksuccé L’Orfeo med den nyskrivna operan Eurydike.

I operan L’Orfeo fick vi följa Orfeus öde och kamp ned till dödsriket för att hämta hem sin älskade hustru Eurydike som hastigt och oväntat dött. I höstens stora operasatsning återges samma berättelse fast från Eurydikes perspektiv. Det är en historia som spänner från högsta lycka till djupaste sorg, från glädje till förtvivlan.

Föreställningen L’Orfeo från 2014 tog Monteverdis 1600-talsopera in i nutiden. Den blev omedelbart en enorm succé, hyllad av såväl press som publik. Nu har vi återigen äran att presentera delar av samma produktionsteam i höstens spännande uppsättning. Linus Fellbom står för regi, scenografi och ljusdesign. Den musikaliska bearbetningen görs av Hans Ek, som även dirigerar.

Operan spelas vid 27 tillfällen mellan 3 september - 8 november 2020.
Välkommen till en gripande industribarockopera om längtan, olydnad och dödliga blickar.

Biljetterna släpps under våren!
Läs mer här>>

LVB250

4 februari 2020

Fyra konserter, sex symfonier – fira Ludwig van Beethoven med oss! Med anledning av hans 250-årsjubileum uppmärksammar vi kompositören under flera storslagna konserter i vår och sommar.

På programmet står bland annat sex av Beethovens symfonier, dock ej i nummerordning. Förutom symfonierna framförs flera kända verk av tonsättaren däribland en pianokonsert framförd av världspianisten Peter Jablonski. 
Se hela hyllningsprogrammet under respektive konsert. 

Välkommen till Wermland Operas firande av Beethoven 250 år! 

Program:
Ludwig van Beethoven - Symfoni nr 1 & 7
Torsdag 20 februari kl. 19.00 Karlstad CCC

Beethoven & Brantelid – Symfoni nr 8
Torsdag 19 mars kl. 19.00 Karlstad CCC

Mästerverket – Symfoni nr 9
Torsdag 9 april kl. 19.00 Karlstad CCC

Beethoven x 17 - Symfoni nr 5 och 6
Onsdag 24 juni kl. 16.00 samt lördag 27 juni kl. 16.00
Wermland Operas Stora scen