Lila och orange bakgrundsbild

Nyheter

Tre kulturattraktioner i samarbete

28 oktober 2019

Gör besöket i Karlstad till en unik upplevelse genom att kombinera ditt operabesök i november med Sandgrund Lars Lerin och Värmlands bokfestival som arrangeras 22-24 november.

Karlstad är Värmlands residens- och universitetsstad där du möts av ett pulserande nattliv, mat från världens alla hörn och ett brett kulturutbud. Som exempelvis Sandgrund Lars Lerin, Värmlands Museum, Mariebergsskogen, Brigadmuseum, Wermland Opera, många fina gallerier och inte minst Värmlands bokfestival som i år går av stapeln den 22–23 november på Nöjesfabriken i Karlstad.

Boka in ett weekendpaket som innehåller biljett till operan Albert Herring, entré till Värmlands bokfestival och Sandgrund Lars Lerin. Dessutom 2-rätters supé, frukost och hotellnatt.

Pris per person och natt: från 1 495 kr

Boka weekendpaket:
marknad@wermlandopera.com eller 054-17 05 08

 

Albert Herring

Höstens roligaste opera Albert Herring av Benjamin Britten ser du på Wermland Operas Stora scen. Premiären ägde rum 26 oktober och har hyllats av recensenterna.

”spänstig orkester och fina sångare” – Svenska Dagbladet, Bo Löfvendahl     

”ljuvliga inslag av Romantic Comedy” – DN, Martin Nyström

”Fyndigt och roligt när Albert väljs till Lucia” – NWT, Rolf Hörnqvist

”Timingen är läcker. Avvägningen superb.” – Arvika Nyheter, Sverker Magnusson

Läs mer om Albert Herring >>

 

Värmlands Bokfestival

Värmlands Bokfestival arrangeras på Nöjesfabriken i Karlstad den 22–23 november. Till denna, Värmlands egen bokmässa, kommer ett hundratal värmländska och nationella författare. Till årets mässa breddas konceptet till att även inkludera en särskild scen tillägnad fantasy, fiction och rollspel.

Det här är festivalen för dig som gillar berättelser!

Läs mer om Värmlands bokfestival >>

 

 

 

Måndag hela veckan

27 september 2019

Som första teater efter London och New York presenterar vi musikalen Måndag hela veckan som bygger på filmkomediklassikern Groundhog Day där bland andra Bill Murray och Andie McDowell medverkar.

Hur skulle du använda din tid om du var tvungen att uppleva samma dag om och om igen?

Phil Connors är en erfaren och självgod TV-väderpresentatör från storstaden. Han är frustrerad över att behöva sända från den årliga Groundhog Day-ceremonin i den lilla landsortsstaden Punxsutawney. Enligt honom själv är det långt under hans värdighet. Phils arrogans och cynism står i skarp kontrast till de glada stadsinvånarna som längtar efter att deras favoritmurmeldjur inte ska se sin skugga på Groundhog Day, och på det sättet traditionsenligt förutspå en tidig vår.

Efter att föraktfullt ha rapporterat om gnagarens negativa spådom, vaknar han nästa dag och blir efter en stund varse att det är Groundhog Day… igen! Phil måste till sist acceptera att han är dömd till att leva samma dag om och om och om igen…

Spelperiod: 27 februari - 17 maj 2020
Plats: Wermland Operas Stora scen

Biljettsläpp: Oktober

Musikkavalkad på Operan

18 september 2019

På Kulturnatten bjuder vi in till en öppen repetition av Melodier – Evigt unga, evigt gröna. Det blir en musikkavalkad med Cecilie Nerfont Thorgersen och Christer Nerfont där de framför härliga, välkända sånger och hits tillsammans med musiker ur Wermland Operas orkester och kapellmästare Pär Jorsäter.

Plats: Wermland Operas Stora scen
När: 20 september kl. 19.00

Programpunkter under Kulturnatten på Wermland Opera den 20 september:
16.00 Nu kan du hämta biljetter i vår biljettkassa till kvällens öppna repetition av Melodier - evigt unga, evigt grönaVid denna tid öppnar även Klara's Operacafé. Där kan du fika och lösa vårt Musikkryss med chans att vinna fina priser!
19.00 börjar repetitionen på Stora scenen.

Varmt välkomna!

 

Melodier Evigt unga, evigt gröna spelas även som turné runt om i Värmland under september och oktober 2019. Publiken får ta del av ett exklusivt program där stämning, samhörighet och mycket nostalgi utlovas. 
Turnén är en del av Wermland Operas satsning inom Kultur och Hälsa. 

Läs mer >>

 

Tävlingen är avslutad

13 september 2019

Stort tack till alla som varit med och tävlat i vårt musikkryss på Företagssalongen! Nu är vinnarna korade!
Stort grattis till våra två vinnare:

Anders Larsson - som erhåller två biljetter till Stjärnorna i baren 
Gunilla Eisfeldt Sjöns - som erhåller två biljetter till Albert Herring

Rätta svaren:

 1. Antikrundan
 2. Fantomen
 3. Mozart
 4. Tamino
 5. Carmen
 6. Chess
 7. Vår 
 8. West 
 9. Svan 
 10. Oz 
 11. Fånge 
 12. Nina 
 13. Of 

Ta kontakt med vårt biljettkontor så bokar vi: 054 - 21 03 90. Varmt välkomna!  

Biljettsläpp Stora Konsertserien 2019/2020

20 augusti 2019

Nu släpper vi enstaka biljetter till Stora Konsertserien 2019/2020! Det blir en fantastisk säsong med vår orkester, stora tonsättare, passionerade solister och en klassisk repertoar som berör!

Vi inleder hösten med att fira Monty Phyton 50 år! Första konserten är en hyllning till jubilarerna som firar ett halvt sekel sedan deras TV-debut. Not the Messiah ges lördag 7 september på KCCC.

Biljettsläpp för samtliga enstaka biljetter sker torsdag 20 september. Operans biljettkassa öppnar som vanligt kl. 13.00. Passa på att hämta orkesterns nya, spännande generalprogram! Varmt välkommen!