23 jun 2023 – 2 jul 2023

Värmlänningarna 2023

Spellängd
2 timmar 30 minuter (inkl paus)
Datum
23, 24 juni och 1, 2 juli 2023
Tid
14.00
Plats
Gropa Ransäters Hembygdsgård

Precis som förra året riktar sig sommarens uppsättning av Värmlänningarna till hela familjen. Den är fylld med dans, komiska överraskningar och den är kortare - cirka två timmar och 30 minuter inklusive paus. 

Föreställningen är helt unik i sitt slag med flera nya skådespelare i stora roller. Anna spelas i år av Tova Hollender som tidigare bland annat gjort rollen Lena i musikalen Så som i Himmelen på Säffleoperan. I rollen som Erik återser vi Ole Aleksander Bang. Drängen Pär spelas av Jakob Hultcrantz som härmed gör sin första medverkan i uppsättningenOlof Wretling gör sitt tionde år som regissör och musiken är arrangerad av Pär Jorsäter. Produktionen genomförs i samarbete med Wermland Opera och Munkfors kommun.

Missa inte F.A.Dahlgrens folklustspel Värmlänningarna som framförs för sjuttionde gången. Välkommen till Gropa i Ransäters hembygdsgård där berättandet går i arv!

Hela midsommarfirandets program hittar du på www.ransater.com

Biljetter och insläpp

Insläpp till teatern sker cirka en halvtimme innan föreställningen börjar.
I uppsättningen ingår ett tjugotal skådespelare och artister samt en åttio-personer stor ensemble med amatörskådespelare i alla åldrar.

Biljetterna säljs via Scalateatern 054-19 00 80 samt online via Ticketmaster fram till klockan 11.00 - tre timmar före föreställning. Därefter säljs eventuellt kvarvarande biljetter endast på plats i Ransäter.

Olof Wretling som gör sitt tionde år som regissör säger så här:

– Så fantastiskt att få vara en del av detta historiska kalas. Värmlänningarna har blivit en del av mig och berättelsen ligger mig varmt om hjärtat. Inför årets uppsättning är det flera nya skådespelare och jag vill skapa ett dunder- och brakkalas på Ransäters Hembygdsgård.

Vänsterpilikon