23 mar 2016

Unga värmländska talanger

Johan Olsson, tenor
Johan Olsson är född i Karlstad. Efter högstadieåren på Rudsskolan studerade han gitarr på Sundstagymnasiets Musiklinjen. När intresset gick över till sång började han på Härnösands Folkhögskola och är nu utbildad under tre år på Operahögskolan i Göteborg. Till hösten kommer han att påbörja studier på Det Kongelige Danske Operaakademi i Köpenhamn.

Natalia Kremska, piano
Natalia Kremska är född i Poznan, Polen 1990. Hon började spela klassiskt piano vid 7 års ålder och flyttade till Sverige och Värmland när hon var 16 år. Här började hon att studera för Jacek Czeszynski. Efter studier på musikkonservatoriet i Falun och kandidatutbildning på Kungliga Musikhögskolan( Edsberg) har hon nu avslutat sin tvååriga masterutbildning för Mats Widlund vid Edsbergs slott. Hösten 2015 var hon solist med Kungliga musikhögskolans symfoniorkester och framförde Griegs Pianokonsert i a moll.

 

  

Hannes Öberg, baryton
Hannes Öberg är född 1991 i Sunne i Värmland. Han började att studera sång för Gunilla Hallgren i Södra Borgeby skola utanför Sunne därefter gick han tre år på Sundstagymnasiet i Karlstad för Mårten Engdahl. Därefter har han studerat sång på Vadstena folkhögskola och tog sin kandidatexamen på Operahögskolan i Stockholm 2015. Nu läser han första året på masterprogrammet. Hannes debuterade på Kungliga operan som Don Juan i Brommares nyskrivna operan Min bror är Don Juan 2015 och i sommar är han aktuell i Vadstena akademiens sommaropera Nina av Paisiello.

Wiktor Sundqvist, tenor
Wiktor är född och uppvuxen i Rottneros i Sunne. Han gick på Fryxellska skolan i Sunne och därefter på Sundsta-Älvkullegymnasiet i Karlstad med inriktning musik. Han började på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm direkt efter gymnasiet och fortsatte sedan till Operahögskolan i samma stad, som han examinerades från våren 2015. Hösten 2015 var Wiktor på GöteborgsOperan där han sjöng Janek i Janáčeks Fallet Makropulos och han gästade även Malmö Opera där han sjöng rollen som Ahmed i Tusen och en natt.

Genre
Concert
Spelperiod
23 Mar
Pris
Vuxna 200 kr ungdom/student 100 kr
Övrigt
Barn upp till 12 år 30 kr
Vänsterpilikon