26 maj 2023 – 27 maj 2023

På Gott och Ont

Till detta lägger vi kompositioner av John Williams från RAIDERS OF THE LOST ARK och STAR WARS. Samtidigt kräver de listigaste skurkarna, de lömskaste elakingarna och de mest diaboliska mörkermännen sin revansch! Vi hör till exempel musik från DIE HARD (Hans Gruber), THE USUAL SUSPECTS (Keyser Söze) och möter den blodtörstige greven i BRAM STOKER'S DRACULA. Svenska sopranen Sabina Zweiacker, med över 30 miljoner visningar på Youtube, medverkar i sånger från bland annat THE LORD OF THE RINGS, GAME OF THRONES och SKYRIM.

Medverkande: Presentatör Orvar Säfström, solist Sabina Zweiacker, dirigent Gudrun Dahlkvist och Wermland Operas orkester.

PÅ GOTT OCH ONT är en konsert av Overlord Productions. 

 

Genre
Konsert
Offentliga föreställningar
26 och 27 maj
Scen
Wermland Operas Stora scen
Spellängd
ca 1 timme 50 minuter + paus
Paus
ca 20 min
Pris ordinarie
220 kr - 320 kr
Pris ungdom/student
50% rabatt i prisgr. 2 och 3

Orvar Säfström - Presentatör

Orvar Säfström är av många ihågkommen som programledare för Filmkrönikan på Sveriges Television, men han är en mångsysslare som tilldelats både Svenska Videobranschens hederspris och blivit utnämnd till " Årets spelare" av ungdomsförbundet SVEROK. 

Han har skrivit flera prisbelönta böcker om spel- och nördkultur, driver förlaget Fandrake och är sedan många år tillbaka Skandinaviens ledande producent av konserter med spel- och filmmusik.

Sabina Zweiacker - Solist

Sabina Zweiacker tog sin examen i klassisk sång vid Musikhögskolan i Malmö 2012 och har sedan debuten med Malmö Symfoniorkester 2013 varit solist med Skandinaviens främsta orkestrar, som Kungliga Filharmonikerna, Göteborgs Symfoniker, Oslo-Filharmonien och hela sju gånger med Sveriges Radios Symfoniorkester i Berwaldhallen.

2014 och 2022 gjorde hon en av huvudrollerna i barnoperan Hion om Natten med Norrköpings Symfoniorkester.

Orvar Säfström
Orvar Säfström
Presentatör
Läs mer

Orvar Säfström är av många ihågkommen som programledare för Filmkrönikan på Sveriges Television, men han är en mångsysslare som tilldelats både Svenska Videobranschens hederspris och blivit utnämnd till " Årets spelare" av ungdomsförbundet SVEROK. 

Läs mer
Sabina Zweiacker
Sabina Zweiacker
Solist
Läs mer

Sabina Zweiacker tog sin examen i klassisk sång vid Musikhögskolan i Malmö 2012 och har sedan debuten med Malmö Symfoniorkester 2013 varit solist med Skandinaviens främsta orkestrar, som Kungliga Filharmonikerna, Göteborgs Symfoniker, Oslo-Filharmonien och hela sju gånger med Sveriges Radios Symfoniorkester i Berwaldhallen. 2014 och 2022 gjorde hon en av huvudrollerna i barnoperan Hion om Natten med Norrköpings Symfoniorkester.

Läs mer
Gudrun Dahlkvist
Gudrun Dahlkvist
Dirigent
Läs mer

Gudrun Dahlkvist avslutade sina dirigentstudier 2021 och har sedan dess dirigerat flera av landets orkestrar.

 

Läs mer
Wermland Operas orkester
Wermland Operas orkester
Läs mer

Wermland Operas orkester har utvecklats från Regionmusikens ensembler till en fullfjädrad klassisk sinfonietta.

Läs mer

Mat och dryck

Operacaféet ligger en trappa upp i spegelsalen. Här finns läckerheter som fröjdar både gom och öga! I vår genuina Champagnebar högst upp i operahuset finns pärlande drycker och salta tilltugg. Här kan du njuta av mat och dryck innan föreställning eller i paus. Var noga med att beställa din förtäring till samma dag som du och ditt sällskap har biljetter!

All mat förbeställs senast kl. 12 dagen innan aktuell föreställningsdag! Förköp din mat och dryck här!
OBS! Var noga att välja rätt datum.

Meny

Skolföreställning

PÅ GOTT OCH ONT erbjuds som skolföreställning: 25 maj & 26 maj kl. 11.00

Målgrupp: Högstadiet
Kostnad: 140 kr/elev
För bokning kontakta Fredrik Sjöstedt Producent Musik/Unga: 054 - 17 05 01 eller fredrik.sjostedt@wermlandopera.com

Hjältar kommer i många olika skepnader och här möter vi den rebelliska prinsessan Leia i STAR WARS, räddar världen tillsammans med THE AVENGERS och hjälper HARRY POTTER att trotsa Voldemort. Samtidigt kräver de hemskaste skurkarna sin revansch! Vi hör till exempel diktaturens nationalsång från THE HUNGER GAMES och ställs öga mot öga med Nattkungen i GAME OF THRONES. Svenska sångerskan Sabina Zweiacker, med över 30 miljoner visningar på Youtube, framför sånger från bland annat THE LORD OF THE RINGS och SKYRIM.

Spellängd: ca 45 minuter musik/ 60 minuter med presentationer (ingen paus)

Vänsterpilikon