Levande programblad

Champagnen och musiken flödar i Johann Strauss komiska operett. När fladdermusen ska hämnas blir det en festlig, smått förvirrad och galen förväxlingskomedi som bjuder på många skratt. Dr. Falkes sprudlande upptåg resulterar i flera överraskningar – både för dem på scen och för oss i publiken. Lyssna in dig på handlingen, lär känna karaktärerna och hör vad operachefen och de båda dirigenterna har att säga om operetten. Läderlappen spelas fram till 6 maj 2018 på Wermland Opera.

Flos Campi är namnet på Wermland Operas orkesters konsert i påsktid. Innerlig och eftersinnande musik av Mozart, Hindemith och Vaughan Williams presenteras av orkester, kör och violasolisten Ellen Nisbeth. Förhöj din konsertupplevelse genom att lyssna på kommentarer av chefsdirigent Johannes Gustavsson och musikprofessor Nils E. Bjerkestrand. Detta är en ljudfil som tar ca 20 minuter att lyssna på. Konserten framförs 5 april 2018 på Karlstad CCC.

Beethoven, Bach och Brautigam! Under ledning av chefsdirigent Johannes Gustavsson får vi förmånen att lyssna till den holländske pianisten Ronald Brautigam. Han frestar publiken med konserter av både Bach och Mozart. Kvällen avslutas med Beethovens andra symfoni Konserten ges 22 mars 2018 på KCCC. Den ges också i repris dagen därpå i Arvika. Johannes Gustavsson återger sina tankar om konserten och Björn Eduard läser N.E. Bjerkestrands verkkommentarer

Vänsterpilikon