17 maj 2016

Electrafied

Elektra står och väntar på sin faders, Agamemnons, hemkomst. Han är för henne den som står för allt beständigt här i världen. Hennes tillvaro skakas av de rykten som går att hennes mor har en älskare, som dessutom är hennes fars kusin. Hon har också själv förstått att hennes mor döljer något. Men hennes pappas hemkomst kommer att ställa allt till rätta igen. Eller? Dottern Elektra, fadern Agamemnon, modern Cleo och sonen Oren försöker alla på sitt sätt att navigera genom livet och skapa sig en identitet - men för att dramatik ska skapas kommer skepp att gå under...

Per Thorén är dramatiker och regissör.

Han arbetar i huvudsak som lärare i historia, svenska och teater på Sundstagymnasiet i Karlstad där han är förstelärare i estetiska ämnen. Per skrev Peter Pan och Kapten Kroks krok för Värmlandsteaterns räkning som spelades för fulla hus på Mariebergsskogens utomhusscen under sommaren 2015.

Johan Fält är regissör, dramatiker och skådespelare. Han arbetar som teaterlärare på Kulturskolan i Karlstad och är även en del av kompaniet Kunskapsteatern. Just nu är Johan aktuell i pjäsen Världsberömda Värmlänningar och som regissör av Karlsson på taket, premiär i Mariebergsskogen juli 2016.

Tonbruket består av medlemmarna Dan Berglund (från Esbjörn Svenssons Trio), värmlandsbekantingen Martin Hederos  (från Soundtrack of Our Lives), Andreas Werlin (från Wildbirds & Peacedrums) och Johan Lindström  (Per Texas Johanssons band). Under våren 2015 skrev bandet musik till, och medverkade i, föreställningen Mannen utan minne på Dramaten.

Genre
Musical
Spelperiod
17 Maj
Scen
Lilla scenen
Övrigt
Föreställningen är en Try out och endast för inbjudna
Vänsterpilikon