WERMLAND OPERA SÖKER ADMINISTRATIV CHEF

Wermland Operas huvuduppdrag är att förse värmlänningar och tillresande med våra tre grundstenar; opera-, musikal- och orkesterproduktioner. Vi står som garanter för att våra sceniska och musikaliska framträdanden ska hålla högsta konstnärliga kvalitet.

Vi söker nu en administrativ chef med uppdrag att leda och vidareutveckla verksamhetens administrativa funktion.

Organisatoriskt ligger den administrativa chefen direkt under teaterchefen och har delegerat ansvar för kvalificerad ekonomistyrning, analys och resultatuppföljning samt drift, lokaler och IT. Vidare ingår personalansvar för administrativa avdelningen samt att leda samverkansgrupp och skyddskommitté. Rollen är utvecklingsorienterad och du är van vid att utveckla och vidareutveckla rutiner och processer. I din roll ingår också beredning av beslutsunderlag till vår teaterchef och styrelse, där du också är föredragande och sekreterare. Du ingår även i stiftelsens ledningsgrupp.

En viktig funktion är att fungera som stöd till avdelningscheferna, fram för allt inom administrativa processer och personalärenden.

BAKGRUND OCH ERFARENHETER
För att vara kvalificerad för anställningen ska du ha en för uppgiften relevant akademisk examen. Då anställningen innehåller övergripande ekonomistyrning, arbetsledning och personalansvar samt chefsstöd vill vi att du ska ha gedigen erfarenhet av detta. Dokumenterade kunskaper inom arbetsrätt är meriterande. Du har mycket god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift på både svenska och engelska.

PERSONLIGA EGENSKAPER:
I denna rekrytering kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet. Som person ser vi att du är analytisk och drivs av en vilja att utveckla rutiner och arbetssätt. Du är strategisk och har en god förmåga att se helheten samtidigt som du kan leda och engagera andra i din omgivning. Du värdesätter samverkan och dialog, samtidigt som du är tydlig i din kommunikation.

Wermland Opera eftersträvar mångfald och värdesätter de kvalitéer som det tillför verksamheten.

Heltid.
Fast lön

Kontaktpersoner
Kjell Englund, teaterchef:kjell.englund@wermlandopera.com.
Lena Nyberg, administrativ chef: lena.nyberg@wermlandopera.com

Ansökan i form av ett personligt brev samt meritförteckning skickar du till teaterchef Kjell Englund: kjell.englund@wermlandopera.com. Sista ansökningsdag är 17 december.

Stiftelsen Värmlandsoperan grundades 1975 och är en av sex operascener i Sverige. Drygt 60 medarbetare är fast anställda, varav tre är sångare och 34 heltidsmusiker i Wermland Operas orkester. Vi samarbetar även med många frilansartister och produktionsanställd personal. Vår huvudman är Region Värmland och vi stöds också av Karlstads kommun och Statens kulturråd. Vi möter publiken på tre scener i Karlstad; på Stora scenen i den vackra teaterbyggnaden vid Klarälvens strand, på Lilla scenen i Spinneriet samt på Karlstad CCC. Därutöver ger vi kontinuerligt turnéföreställningar i samlingslokaler runt om i hela Värmland. Vi ser dessutom fram emot en ny era i Wermland Operas historia, då bygget av Wermland Operas nya lokaler i det tidigare Coopbageriet på Tullholmen inleds vid årsskiftet 23/24.  Siktet är inställt på inflyttning under senare delen av 2025, vilket i princip sammanfaller med vårt 50-årsjubileum och kommer markera ett avstamp in i framtiden.