Petter Moen

Den norske tenoren Petter Moen, född 1988, är utbildad på Operahögskolan i Oslo samt Kungliga danska Operahögskolan i Köpenhamn. Under sin utbildning har han sjungit roller som Nemorino i Donizettis Kärleksdrycken, Belfiore i Mozarts La finta giardiniera och Alfred i Strauss Läderlappen.

Petter har snabbt blivit ett namn i konsertsammanhang och har gjort många framträdanden med orkestrar och ensembler i Norge och Danmark.

Under 2013 har han sjungit Mosquito i Janaceks Den listiga lilla räven på Kungliga operan i Köpenhamn Kurt Weills De sju dödssynderna med Köpenhamns filharmoniska orkester, Gaston i Verdis La Traviata på kammarmusikensemblen guidOpera i Köpenhamn, Händels Messias i Gladsaxe, Bachs Magnificat och Påsk-oratoriet i Tromsö.

Kommande projekt är förutom Greve Almaviva i Barberaren i Sevilla i Wermland Operas TRILOGIN, Remendado i Carmen på Oslo-operan, Bruno Robertson i Bellinis I Puritani på Opera Nordfjord, operaarior tillsammans med NDR Symfoniorkester i Hamburg samt medverka i en Offenbach-gala med Malmö Symfoniorkester,

Han är också kontrakterad för att sjunga Telemanns Der Tod jesu i Hamburg, Bachs Juloratorium i Oslo, Bachs Johannespassionen i Danmark, Mozarts C-mollmässa i Fredrikstad samt Händels Messias i Haaslöv.
 

Tidigare på Wermland Opera