Om Concert

Opera- och orkesterchef Ole Wiggo Bangs egna ord om Konsert

Kära publik!

Äntligen har vi möjlighet att presentera vår nye chefsdirigent på podiet!

Johannes Gustavsson blir den sjätte dirigenten som innehar denna viktiga position på Wermland Opera. I vår Stora konsertserie presenterar han sig med tre konserter, men som chefsdirigent kommer han naturligtvis dirigera fler produktioner utöver dem. Vi får bland annat se honom dirigera en konsert med unga intressanta värmländska talanger i mars, liksom vår stora operasatsning Die Tote Stadt av Erich Korngold med premiär i slutet av februari. Alla vi i publiken och på podierna har stora förhoppningar om en fin och utvecklande period under de fyra kommande åren med Johannes. I programmet finner ni även andra, spännande nya dirigentbekantskaper samt flera, för oss, nya verk.

Musiklivet har det tufft i Europa och sliter hårt. Därför är det med extra stor glädje och stolthet som vi här i Norden kan fortsätta vårt arbete för konstformen – den i utgångspunkt så enkla konstform där man spelar musik eller sjunger för varandra och delar en gemensam upplevelse.

För att förstärka musikupplevelsen, både socialt och som fördjupad bekantskap med verken vi spelar eller musikerna ni möter, rekommenderar vi er att ta del av andra arrangemang i anknytning till det värmländska musiklivet. Oavsett om det är en konsert som arrangeras av vår fantastiska vänförening, ett studieförbund, en arbetsplatsgrupp eller är en av de introduktioner som vi arrangerar innan konserterna på KCCC, berikar och förstärker de musikupplevelsen. Även de konserter som inte ingår i Stora konsertserien, så som kammarkonserter i serien Klassisk lördag, Luciakonserten och TV-spelskonserten, kommer säkert också stimulera ditt musikintresse.

Med förhoppning om att vi ska kunna träffa fler och fler i kretsen runt musiken, och om ett Trevligt Musikår.

Ole Wiggo Bang
Opera- och orkesterchef