Barn och ungdom

Wermland Opera skapar  spänning, njutning, kunskapslust och impulser till eget skapande! Därför ger vi barn- och familjeföreställningar, konserter, skol och turnéföreställningar som är speciellt riktade till barn och unga. 

Wermland Opera  vill ge alla barn och ungdomar i länet möjlighet till att ta del av ett varierat och högkvalitativt musik - och musikteaterutbud. Med vår verksamhet vill vi skapa intresse för olika genrer, ge njutning för stunden, väcka lust till mer och ge impulser till eget skapande. På våra två scener; Stora och Lilla scenen, spelar vi opera och musikal, alltid med rabatt för ungdomar och i största möjliga mån har vi skolföreställningar på dagtid till ytterligare förmånligt pris. Wermland Operas orkester och dess musiker medverkar i många sammanhang i verksamhet knuten till barn och ungdomar men gör också egna barn - och ungdomskonserter / produktioner.

"Skapande skola"  Läs mer!
Vi erbjuder även studiebesök för barn och ungdom. Läs mer!

Skolföreställningar och orkesterkonserter för barn och unga

 

Prova på sång och dans

Carolina Carlsson och Pär Jorsäter kommer till er förskola!
Prova på-programmet är möjligt att boka igen! Under hela 2017 finns det möjlighet att boka Carolina och Pär till just din förskola.
Tillsammans med Carolina och Pär övar vi in en sång och en dans. Lite smink och lite kostym blir det också. När strålkastaren är tänd spelar vi upp.
Workshopen tar en timme.

Kan bokas 16 mars till årets slut.

 

 

Sagan om Miranda, Filip och Hoppet 

”Mitt inne i den djupa mörka skogen dit ingen vanlig människa vågar sig, - härskar den hemska häxan Gröna Frun…”

Så börjar ”Sagan om Miranda, Filip och Hoppet” som är en interaktiv musikal riktad till barn i åk F – 2. Vi kommer bjuda på musik/sång/dans, ljudeffekter, mask/kostym, scenografi och massor med humor och lite läskigheter.

Musiken är komponerad i olika stilar och handlingen är grundad på folksagans tradition där ont möter gott, hinder måste övervinnas och gåtor måste lösas. Och Miranda, - föreställningens hjälte behöver publikens/ barnens hjälp för att lyckas med uppdraget att rädda sin vän …
Vi vill med denna föreställning belysa värdegrunder såsom: att ställa upp för varandra, att vara en god kamrat och att våga ”stå upp för det som är rätt”! Och förstås bjuda på en härlig musikalupplevelse!

Kan bokas  23 - 26 oktober

 

 

My Rhapsody in Blue

På sociala medier lever hon ett framgångsrikt liv, är snygg och uppvaktad.
I verkligheten är hon någon helt annan...

Vår hjältinna har isolerat sig efter år av mobbning. Hon lever genom ett alter ego hon skapat på sociala medier. Där är hon snygg, populär och självsäker. I verkligheten kämpar hon ensam för att övervinna sitt självförakt. Hennes enda glädjekälla är musiken. Men räcker det för att hon ska våga lämna sin isolering och möta verkligheten?

Föreställningen är skriven av och framförs av Evelyn Jons. Den är ursprungligen ett beställningsverk av Göteborgs Symfoniker och 12 musiker medverkar på scen. All musik är av George Gershwin.

”My Rhapsody in Blue” handlar om mobbning och dess konsekvenser.

Föreställningen riktar sig till högstadiet och är ca 45 min lång.
Spelas på Wermland Operas lilla scen 13, 14, 15 och 16 nov 2017.

 

 

Frispel

Fartfyllt, fläktande, finurlig och fantastiskt...

MEDELTIDEN MED FRISPEL
Välkommen in i en annan tid. En musikalisk fest på Wermland Operas Lilla scen!

Vi bjuder in gycklarna i form av tre musiker; Agneta, Claudia och Göran att spela och berätta med hjälp av närmare 30 olika instrument. Medeltida skrönor blandas med fartfyllda rytmer och klanger.

Hur var livet som gycklare? Vad spelade man för instrument? Vad åt man under medeltiden? Hur var det på kungens hov?

Tillsammans med Wermland Operas orkester bjuds eleverna på ett rafflande program med smäktande arabiska rytmer, medeltida ballader och svensk folkmusik i en fartfylld föreställning.

Målgrupp: Elever i mellanstadiet för årskurs 4 - 6.
Spelas på Wermland Operas Lilla scen 24 - 26 januari 2018.

 

Symfoniprojekt RUM

Hösten 2015 genomförde vi ett projekt med Riksorganisationen för Unga Musiker. Där duktiga instrumentalister från hela Värmland fick tillfälle att musicera med de professionella musikerna i Wermalnd Operas orkester. Vi hoppas på en uppföljning av projektet även 2017.

Här finns en film som gjordes av Molkoms Folkhögskola under projekthelgen 2015.

 

 

Kontaktperson
Fredrik Sjöstedt – Producent
Tel. 054-17 05 01, 073-154 72 74
E-post: fredrik.sjostedt@wermlandopera.com