Måns Z i publiken på Klassisk Lördag

Storfrämmande både på scen och i publiken!

När det är dags för årets första Klassisk lördagskonsert hälsar vi återigen världspianisten Martin Sturfält välkommen. I publiken hittar vi också Måns Zelmerlöw och Alexander Wiberg! De spelar in en TV-serie som heter ”Chevalereskt”. Att gå på konsert, njuta av klassisk musik och klä sig snyggt för detta tillfälle faller enligt dem under detta begrepp.

Mer om konserten och styckena hittar du här 

 

Repertoar:  Förutom Mozarts pianokonsert nr 20 kommer Martin och stråkensemblen ur Wermland Operas orkester spela ett stycke av den kvinnliga, svenska 1800tals-kompositören Amanda Maier.

Stråkkvintett: Richard Lazar & Torbjörn Strand (violin), Thomas Heinemann (viola), Gudmund Ingwall (cello), Karl Kinberg (kontrabas)

Pianisten Martin Sturfält har etablerat sig som en uppmärksammad uttolkare av såväl nyare som äldre svensk musik, bl.a. genom internationellt kritikerrosade inspelningar av Stenhammar och Wiklund på Hyperion Records. Han är en flitig gästsolist hos svenska och utländska symfoniorkestrar och är även en hängiven kammarmusiker.

Måns och Wiberg kommer till Värmland och besöker Operan i Karlstad samt kör racing i Karlskoga
Under inspelningen på Operan kommer de att prata om vilka kläder man har på sig när man går på konsert/opera, hur man uppför sig samt att man som en gentleman njuter av klassisk musik.